Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 2:1 PPBližňák dvěma góly zajistil výhru Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Bližňák 1 : 0
36. Starý 1 : 1
65. Bližňák 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 51. kole Pardubice 2:1 po prodloužení a stále živí naději na přímý postup do čtvrtfinále z šestého místa. Naopak Východočeši prohráli posedmé za sebou a budou hrát jistě předkolo play off. Domácí byli většinu utkání aktivnější, ale naráželi na výborně chytajícího pardubického gólmana Roberta Kristana. Slovince překonal dvakrát pouze Mario Bližňák, který zajistil v prodloužení domácím bonusový bod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští hokejisté slaví gól - ilustrační snímek, ze zápasu v Hradci Králové.

Článek

Hosté v úvodu nevyužili přesilovku a poté převzali iniciativu domácí. Ján Sýkora ovšem ranou bez přípravy trefil v šesté minutě pouze břevno. Radost Indiánům přinesla až využitá početní výhoda. Johnsonovu teč ještě stačil Kristan vyrazit, ale v 11. minutě krátce po skončení přesilovky pět na tři zužitkoval Bližňák z úhlu chytrou přihrávku Mozíka. Východočeši po inkasovaném gólu překvapivě ožili, Tyborův rychlý výpad do útočného pásma však stačil zastavit pozorný Machovský.

Na druhé straně při přečíslení po Simonově nabídce Johnson zblízka zakončil nad a domácí nedokázali v 15. minutě potrestat další nedisciplinovanost Pardubic, které dokázaly ubránit 78 vteřin dlouhé dvojnásobné oslabení.

Prostřední část zahájily oba týmy o poznání opatrněji. Hosté zlepšili pohyb, v polovině utkání ale Radil pokazil nepřesnou přihrávkou přečíslení tří na jednoho. Poté Hollweg vyřadil ze hry tvrdým hitem Cetkovského, za což dostal trest na pět minut a do konce utkání. Na trestné lavici navíc pykal již předtím Jeřábek, a tak hosté i přes vyloučení Marcinka získali výhodu dlouhé přesilovky proti trojici bránících hráčů. Ve 36. minutě při hře čtyři na tři usměrnil bombu Gregorce mimo Machovského dosah Starý a vyrovnal. Zbytek oslabení však domácí obětavě ubránili.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosté přečkali tři plzeňské přesilovky. Během 48 vteřin trvající početní výhody pět na tři Kristan svým pravým beton na poslední chvíli vyrazil dorážku Kubalíka do odkryté branky. Následně si Indiáni vynutili nápor. Únik Baleje v oslabení i pokus voleného Kubky z mezikruží a teč Kubalíka ovšem skvěle zneškodnil Kristan.

Plzeňský tlak vrcholil před třetí sirénou při vyloučení Gregorce, ale Kristan svůj tým podržel. V následném prodloužení pokračovali domácí v aktivní hře a 23 vteřin před koncem Bližňák po přistrčení Kratěny skóroval podruhé.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Bližňák (Mozík, Kadlec), 65. Bližňák (Kratěna) - 36. Starý (Gregorc, P. Sýkora). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:11, navíc Hollweg (Plzeň) 5 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5512.
Plzeň: Machovský - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Bližňák, Kubalík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Balej, Lev, M. Beran - Hollweg, T. Sýkora, Culek. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Ščotka, Benák, Havlík, Čutta, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Poulíček, Venkrbec, Starý - Gašparovič, M. Špaček, Cetkovský. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články