Hlavní obsah

Výborný měl prsty ve čtyřech gólech a vysloužil si tolik chvály jako Messi

Plzeň

Kapitán šel příkladem. David Výborný dva góly dal, na další dva přihrál a byl klíčovou postavou hokejistů Mladé Boleslavi při jejich vítězné premiéře v extraligovém play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Výborný z Mladé Boleslavi oslavuje v Plzni gól na 3:2.

Článek

„Bylo to pro celý mančaft poprvé, ale vyplatilo se, že jsme měli pokoru i dobrý pohyb a šli do všeho s velkou chutí," oceňoval výhru 5:4 z úvodního zápasu předkola na plzeňském ledě čtyřicetiletý Výborný, který hrál duel vyřazovací části naposledy v roce 2010 ještě za Spartu. „Play off je vždycky úplně jinačí hokej. Letos je pro mě ale odlišné v tom, že necítím nějaký tlak, že když neuspějeme, tak nás všechny vyhodí," smál se.

Boleslav ze sedla nedostalo ani opakovaně ztracené vedení. První gólová odpověď Škody přišla za 34 vteřin, druhá byla po 57 reakcí na trefu v oslabení. „Tohle bylo těžké ustát, ale pořád to byla jen remíza a nepustili jsme za celou dobu soupeře do vedení a nebáli se ani po těch obdržených gólech tlačit dopředu," mínil Výborný, jehož otec František diriguje tým ze střídačky.

„Davida mohu jen chválit. Byl rozdílovým hráčem, jak se teď moderně říká třeba o Messim. Ukázal svoji schopnost rozhodovat takové zápasy," mínil asistent kouče hostů Marian Jelínek. Největší radost měl Výborný asi z toho, jak si v kabině po zápase pěkně zařvali. „Pro Boleslav je vše v play off úplně poprvé a ani já to pět let nezažil, takže jsme se všichni těšili a užili si to.Na ledě musíte v sobě dusit emoce, nesmíte se jimi nechat ovládat, o to je bezprostřední euforie po vítězném zápase větší," vykládal spokojený útočník.

„Ale pozor, udělali jsme jen jeden krůček. Plzeň vidím pořád jako favorita série," hned upozorňoval boleslavský kapitán Výborný. „Já bych řekl jen tolik, že ani po prvném setu tenisového utkání se nic nehodnotí, i když jsme samozřejmě rádi, že vedeme," doplnil ho Jelínek.

Pro Plzeň byl špatný vstup do předkola na domácím ledě rozčarováním. Doplácela na časté chyby, finišovat začala pozdě. „Udělali jsme hloupé fauly. Správné zanícení a hlavně lepší pohyb přišly až v okamžiku, kdy jsme prohrávali už o tři branky," připouštěl domácí útočník Dominik Simon. „Odmakali jsme jen závěr, to nestačí. Jinak jsme byli všude pozdě, jen tak na půl jsme bránili i napadali. Boleslav šla na nás chytřeji," litoval Petr Kadlec, jenž asistoval u tří gólů domácích.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín