Hlavní obsah

Pardubice a Boleslav mají nakročeno do čtvrtfinále. Ukončí série již v neděli?

Praha
Aktualizováno

Můj dům, můj hrad! Hokejisté Pardubic a Mladé Boleslavi využili v sobotních utkáních předkola play off Tipsport extraligy domácího prostředí a přiblížili se postupu do čtvrtfinále. Pardubice porazily oslabené Vítkovice 6:3 a v sérii hrané na tři vítězství se ujali vedení 2:1 na zápasy, poslední krok schází v měření sil s Plzní překvapivě i nováčkovi z Mladé Boleslavi. Středočeský klub v sobotu vyhrál 4:2. Oba dnešní vítězové navíc budou mít výhodu domácího prostředí i v nedělních čtvrtých zápasech, v nichž už mohou svůj postup stvrdit.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Zohorna z Pardubic a Rostislav Olesz z Vítkovic.

Článek

Pardubičtí se ve čtvrtek vzpamatovali po úvodním debaklu 2:8 a utnuli tak zároveň dlouhou sérii devíti porážek. Od té doby vítězí. Ostravané v obou domácích duelech brzy prohrávali 0:2 a stejně špatně začali i na východě Čech. I bez klíčových útočníků Burgera a Romana sice ještě stačili snížit na 1:2 a později na 3:4, ale zvrátit zápas se jim nepodařilo. V závěrečné třetině pojistili triumf domácích důrazný Venkrbec a při přečíslení Marcinko.

Mladá Boleslav sahá po historickém úspěchu. K cenné výhře z vystoupení na západě Čech přidali dnes hráči Bruslařského klubu další triumf, na který zadělali v úvodní třetině kapitán týmu Výborný a Pacovský. Západočechům se sice podařilo v prostřední části vyrovnat, ale na góly Pabišky a Kučného už odpověď nenašli.

Čtvrté duely jsou na programu v neděli od 17 hodin v Pardubicích, v Mladé Boleslavi se začne o půl hodiny později.

Předkolo play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Pardubice - Vítkovice 6:3
Branky: 5. Gašparovič, 19. Tybor, 22. Radil, 25. P. Sýkora, 51. Venkrbec, 56. Marcinko - 19. Pastor, 28. Vandas, 31. Kolouch
Stav série: 2:1.
Mladá Boleslav - Plzeň 4:2
Branky: 17. D. Výborný, 20. Pacovský, 53. Pabiška, 60. Kučný - 21. P. Kadlec, 34. J. Sýkora
Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: