Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 4:2Stav série série 2:1Mladá Boleslav domácí premiéru v play off ozdobila výhrou a zajistila si mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Výborný 1 : 0
20. Pacovský 2 : 0
21. Kadlec 2 : 1
34. J. Sýkora 2 : 2
53. Pabiška 3 : 2
60. Kučný 4 : 2
Záznam online reportáže

Martin KézrPrávo

Premiérovou účast v extraligovém play off mohou hokejisté Mladé Boleslavi ozdobit postupem z předkola. Po výhře 4:2 v třetím utkání série s Plzní mají do čtvrtfinále o krok blíž než předloňský mistr a mečbol mohou proměnit už v neděli na vlastním ledě od 17.30 h. V dramatické bitvě sice domácí tým ztratil dvoubrankový náskok, ale v posledních sedmi minutách si ho vzal zpátky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Výborný se proti Plzni znovu prosadil.

Článek

Plzeň přijela bez marodícího útočníka Baleje a od začátku musela čelit hodně aktivní hře boleslavského mužstva. Domácí předváděli hokej, který baví a navíc jim nese úspěch. V útočném snažení je podporovala absolutně zaplněná hala, premiéru v play off užívající si diváci se dokonce snažili s papíry nad hlavou o slibované zelené peklo.

Největší šance prvního dějství se rodily z přesilovek. Při Pulpánově trestu zahrozil Pacovský, jenž napálil puk těsně před brankovištěm, ale Machovský na čáře zasáhl. I když plzeňský gólman už za první třetinu předvedl šestnáct úspěšných zásahů, přece jen dvakrát musel lovit puk ze sítě.

Výborný se znovu prosadil

Poprvé to bylo v okamžiku, kdy na trestné lavici seděl Johnson a gólově se už potřetí v sérii prosadil kapitán Výborný, k němuž se odrazil puk po Holubově napřáhnutí. Druhá boleslavská trefa rozjásala publikum 45 sekund před koncem prvního dějství. Plzeňští sice přečkali další trest Mozíka a už byli v pěti, Pacovského střela bekhendem si však našla cestu za záda Machovského, jemuž ukázkově clonil před brankou zaparkovaný Výborný.

Plzeň ale pauza probrala, od začátku druhé třetiny se usadila v útočném pásmu a po 39 vteřinách dala kontaktní gól, když si Kadlec sjel před branku a zužitkoval přihrávku J. Sýkory od zadního mantinelu. Hosté po snížení ožili, šli důrazně do osobních soubojů a daleko víc se tlačili do zakončení. Nicméně úder mohl přijít na druhé straně, po kombinaci na jeden dotyk ale Pacovský trefil pouze tyč.

Místo zvýšení náskoku domácích přišlo srovnání skóre na 2:2. V přesilovce se ranou bez přípravy prosadil J. Sýkora. Protože se tak stalo při signalizované výhodě, plzeňská početní převaha pokrčovala a byl to znovu nejlepší střelec hostů, kdo mohl dovršit obrat. Proti byl ale Růžička, který stejně pohotovým zákrokem vychytal i Lva.

Plzeň se k power play nedostala

Boleslavi mohl vrátit vedení agilní Klimenta, ale po závaru na brankovišti nepřehodil už ležícího Machovského. Plzní se málem povedlo udeřit i na začátku třetí části, hned při prvním střídání Simon trefil tyčku. Jak ubíhal čas, začínalo být při nerozhodném stavu jasné, že které z mužstev dá třetí gól, přiblíží se zisku postupového mečbolu.

Výraznější útočné úsilí projevovali domácí, plzeňská Škoda ale často hrozila z brejků. V 53. minutě ale domácím vyšlo přečíslení. Kašpařík se řítil z pravé strany, nechal puk za sebou pro Pabišku a ten z kruhu mířil do horního růžku branky hostů. Přesná trefa útočníka, jenž si po pěti boleslavských barážích užívá konečně atmosféru play off, rozjásala vyprodané hlediště.

Tři minuty před koncem si plzeňští trenéři vzali oddechový čas a kuli plány na power play, jenže se k ní vůbec nedostali. Boleslav se usadila v útočném pásmu, vůbec hostům nepůjčila puk a 44 vteřin před koncem po rozebrání špatně bránících hráčů pečetil její výhru Kučný.

Předkolo ČP play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápas
BK Mladá Boleslav - Škoda Plzeň 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Výborný (Holub), 20. Pacovský, 53. Pabiška (Kašpařík, Mikulík), 60. Kučný (Broš, Látal) – 21. Kadlec (J. Sýkora), 34. J. Sýkora (Simon). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Barvíř, Blümel, vyloučení 4:5, využití 1:1, 4200 diváků (vyprodáno). Stav série 2:1.
Mladá Boleslav: M. Růžička – Vidmar, Kučný, Holub, V. Kočí, R. Čermák, Robar – Klimenta, Broš, M. Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – L. Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, P. Musil, Hyka.
Plzeň: Machovský – Jeřábek, P. Kadlec, Pulpán, Mozík, Boháč, Kubka – Culek, T. Sýkora, Hollweg – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – D. Kubalík, Lev, Beran.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice