Hlavní obsah

Ručinský s Petružálkem režírovali výhru Litvínova, druhý bod v sérii vybojoval také Třinec

Třinec
Aktualizováno

Třinečtí hokejisté zvítězili nad Mladou Boleslaví i ve druhém čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Vítěz základní části vyhráli znovu o gól, tentokrát 3:2 a v sérii vede 2:0. Útočníci Litvínova Ručinský s Petružálkem si připsali proti Pardubicím celkem pět kanadských bodů a společně tak režírovali vítězství svojí Vervy 4:1. I žlutočerní se ujali vedení v sérii 2:0 na zápasy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů z branky proti Pardubicím, jejímž autorem byl Jakub Petružálek (druhý zprava).

Článek

Třinec se v pátek na úvodní vítězství pořádně nadřel a stejně tomu bylo i ve druhém střetnutí. Všechno podstatné se ve Werk Aréně odehrálo v úvodní třetině. Hrňa poslal Oceláře do vedení v přesilové hře, když využil parádní zpětnou přihrávku zpoza brány od Rotha. V desáté minutě už vedli Oceláři o dva góly, po dorážce se prosadil Klepiš.

Výsledkové skóre kopírovalo úvodní střetnutí. Středočeši totiž dokázali snížit, když Robar vystřelil od modré a trefil Rotha, od něhož se puk odrazil za záda gólmana Hrubce. Tím ale podobnost s pátečním zápasem skončila. Mladé Boleslavi se totiž na rozdíl od pátku podařilo skóre srovnat. V početní výhodě vystřelil Látal a Broš puk šikovně tečoval.

Rozhodující branka padla ještě v úvodní části. V poslední minutě sebral puk ve středním pásmu Hrabal, pronikl do útočného pásma a střelou přes obránce Tršku překvapil gólmana Růžičku. V dalších dvou třetinách už brankáři dokázali všechny střelce zastínit, a tak si Třinec připsal druhý bod v sérii.

Verva těžila ze spolupráce Ručinského a Petružálka

Verva v úvodním zápase s Pardubicemi ani jednou neinkasovala a do vedení šla jako první i ve druhém střetnutí. Už v sedmé minutě totiž Ručinského přesnou přihrávku využil zblízka Petružálek. Východočechům se podařilo poprvé v sérii překonat brankáře Francouze gólem do šatny. Pouhých třináct vteřin před koncem úvodní třetiny totiž střelu Starého tečoval za Francouze Radil.

Nerozhodný stav na stadiónu Ivana Hlinky trval až do sedmé minuty třetí části. Verva pak zlomila odpor soupeře dvěma rychlými zásahy. Střelou z úhlu nejdříve brankáře Kristana, který v bráně nahradil Vejmelku, překvapil Martynek. Vzápětí po akci Ručinského sebral puk Petružálek a svým druhým gólem v zápase navýšil náskok. V samotném závěru pak do prázdné klece skóroval i sám veterán Ručinský.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápasy:
Třinec - Ml. Boleslav 3:2
Branky: 5. Hrňa, 10. Klepiš, 20. Hrabal - 14. Robar, 15. Broš. Stav série: 2:0.
Litvínov - Pardubice 4:1
Branky: 7. Petružálek, 47. Martynek, 48. Petružálek, 60. Ručinský - 20. Radil. Stav série: 2:0.

Reklama