Hlavní obsah

Orsava neuspěl s odporem proti dvouzápasovému trestu

Praha

Třinecký hokejový útočník Jakub Orsava neuspěl u disciplinární komise extraligy s odporem proti zákazu startu na dva zápasy, který dostal za zákrok na mladoboleslavského Mitju Robara v pátečním úvodním utkání čtvrtfinálové série. Do hry se tak může vrátit až ve čtvrtečním čtvrtém duelu, v úterý bude stejně jako v sobotu v sestavě Ocelářů chybět.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník hokejistů Třince Jakub Orsava (vpravo) se snaží prosadit před obráncem Mladé Boleslavi Baldwinem

Článek

Disciplinární komise v přítomnosti Orsavy potvrdila původní trest za naražení zezadu. "Zákrok byl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení a ve vysoké nájezdové rychlosti na hráče, který byl podle pravidel ledního hokeje v držení kotouče a měl minimální možnost se zásahu ubránit nebo vyhnout," uvedla disciplinární komise v tiskové zprávě. Nepřijala obhajobu, že situace byla způsobena především přičiněním protihráče, který puk neodehrál dostatečně rychle a mohl se střetu vyhnout.

"Podle názoru disciplinární komise měl protihráč minimum času k tomu, aby přibližující se kotouč odehrál a současně zaujal obranné postavení. Hráč, který viděl situaci čelně, měl naopak možnost postavení protihráče vyhodnotit, přičemž si musel být vědom, že vzhledem ke způsobu, jakým byl zákrok veden, dojde s největší pravděpodobností k čelnímu pádu protihráče na hrazení s rizikem vážného zranění," uvedla komise.

Reklama

Související témata: