Hlavní obsah

Teď začíná to hlavní, ví kapitán Chomutova Drtina před baráží

První úkol sezóny hokejisté Chomutova splnili, postoupili ze semifinále první ligy do extraligové baráže. Kapitán Jiří Drtina si však uvědomuje, že to hlavní hráče teprve čeká; ambiciózní severočeský klub se totiž po roce chce vrátit mezi elitu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radující se chomutovští hráči - (zleva) Marek Hovorka, Brett Skinner a Jan Rutta.

Článek

"Jsem rád, že jsme se do baráže o extraligu dostali, ale kámen ze mě ještě nespadl, protože před námi je hlavní část. Neříkám, že tohle byla samozřejmost, byl to boj, ale měli jsme to dokázat. Nyní přichází boj o extraligu, což je velmi důležité. Všechno teprve začíná," uvedl Drtina na webu Pirátů.

Chomutov ovládl základní část první ligy, ve čtvrtfinále play off vyřadil 4:2 na zápasy Ústí nad Labem a poté 4:1 Duklu Jihlava. "Stav série vůbec neodpovídá její náročnosti. Zápasy s Jihlavou byly mnohem náročnější než série s Ústím nad Labem. Každopádně 4:1 je pro nás skvělé, protože jsme sérii zbytečně neprotahovali. Dukla byla těžký soupeř, což se potvrdilo už jenom tím, že vyřadila Kladno," zhodnotil semifinále třicetiletý bek.

Severočeši po úterním vítězství v semifinále play off získali pohár pro vítěze první ligy. Z pověrčivosti se jej ale žádný z hráčů ani trenérů nedotkl. "Nechtěli jsme na něj vůbec sahat. Pohár jsme vůbec neřešili. Převzali ho pan doktor a vedoucí týmu, takže to bylo takto vyřešené," vysvětlil Drtina.

Baráž je důležitá pro budoucnost klubu i hráčů

Nyní už se všichni hráči naplno soustředí na extraligovou baráž, která začne za týden. "Atmosféra v kabině je nabuzená, protože všichni chceme do extraligy. Jedná se jak o budoucnost klubu, tak hráčů. Všichni si to uvědomujeme a půjdeme do toho na sto procent," řekl Drtina.

Dalšími účastníky baráže jsou Slavia Praha, Olomouc a prvoligové České Budějovice. "Soupeři jsou těžcí. Nemůžu posoudit, jaká jsou mužstva z extraligy, nehráli jsme s nimi. Neznám jejich výkonnost jako se soupeři z první ligy. Uvidí se v prvních zápasech," řekl obránce, který v nejvyšší soutěži odehrál téměř 500 zápasů a v dresu Slavie v roce 2008 slavil zisk mistrovského titulu.

Drtina tak bude jedním z hráčů, pro kterého budou zejména souboje se Slavii velmi pikantní. Podobně na tom budou například i brankář Miroslav Kopřiva, obránce Jaroslav Koma nebo útočník Vladimír Růžička mladší. Vladimír Růžička starší, který je podepsaný pod všemi úspěchy Pražanů, je navíc momentálně poradcem Chomutova. "Máme spoustu hráčů, kteří tam zažili nějaké roky, ale myslím si, že se přes to nějak přeneseme," řekl Drtina.

Reklama

Související témata: