Hlavní obsah

Třinec dobyl Boleslav a je krůček od semifinále. Pardubice odvrátily vyřazení

Aktualizováno

Podruhé už hokejisté Mladé Boleslavi na svém ledě favorizovaný Třinec zaskočit nedokázali, po výhře 2:1 a vedení ve čtvrtfinálové sérii 3:1 dělí Oceláře jediná výhra od postupu do semifinále play off Tipsport extraligy. Konec sezóny odvrátily hokejisté Pardubic, kteří v prodloužení poprvé v sérii udolaly Litvínov a po výhře 3:2 snížili stav série na 1:3. Série se nyní stěhují do Třince a Litvínova, kde jsou v pátek na programu páté zápasy.

Foto: David Taneček, ČTK

Tomáš Kaut z Pardubic střílí vítěznou branku za záda litvínovského brankáře Pavla Francouze ve 4. utkání čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští si v úterý nečekaně vyšlápli na vítěze základní části a po vítězství 5:2 se vrátili do hry o postup. Ve velké euforii pak Středočeši vlétli i do druhého domácího duelu a už ve druhé minutě se po spolupráci Bárty se střelcem Dominikem Pacovským radovali z vedení.

Oceláři ale hráli lépe než v úterním zápase a domácí drželi vedení jen díky skvělým zákrokům brankáře Růžičky. Na začátku prostřední části pak dvěma rychlými góly Lukáše Galvase a Vladimíra Draveckého Třinec průběh utkání otočil a domácí už zpátky do zápasu nepustil.

Litvínov musí o semifinále ještě bojovat

Litvínov i v součtu se základní částí měl na svém kontě devět vítězství za sebou a bez porážky málem zvládl i sérii s Pardubicemi. Jenže vítězná jízda skončila a o první postup do semifinále od roku 2000 se Verva musí ještě poprat.

Severočeši se sice po trefě Martina Ručinského radovali z vedení, jenže to vydrželo pouhých třináct sekund, protože Tomáši Marcinkovi se po individuální akci podařilo protlačit puk za záda Pavla Francouze.

Ve druhé části se domácí dokonce radovali z vedoucího gólu Radoslava Tybora, ale za necelých šest minut znovu srovnal po ráně od modré při přesilové hře Filip Pavlík.

Pardubice nakonec hrozbu konce sezóny odvrátily v prodloužení, v jehož šesté minutě prostřelil Francouze z poměrně nenápadné situace Tomáš Kaut.

Čtvrtfinále play off extraligy - 4. zápasy:
Mladá Boleslav - Třinec 1:2
Branky: 2. Pacovský - 21. Galvas, 23. Dravecký. Stav série: 1:3
Pardubice - Litvínov 3:2 v prodloužení
Branky: 14. Marcinko, 27. Tybor, 66. Kaut - 14. Ručínský, 33. Trávníček. Stav Série: 1:3

Reklama