Hlavní obsah

Že proti Kometě kopírujeme čtvrtfinále? Pardubice už jsou na dovolené, věří si na pátek Petružálek

Brno

Semifinálová série proti Kometě zatím z litvínovského pohledu výsledkově kopíruje čtvrtfinále s Pardubicemi. Výhry v úvodních třech zápasech, v tom čtvrtém porážka. Znamená to tedy, že postupu se Verva dočká hned v pátek před svými fanoušky? „Neberu to tak, že máme nějaké mečboly a snažím se urvat každý zápas,“ tvrdil nejlepší střelec play off Jakub Petružálek. V brněnském podvečeru se trefil už posedmé.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jakub Petružálek z Litvínova a Tomáš Vondráček z Brna.

Článek

Ale té podobnosti jste si určitě všimnul, nebo ne?

Nekoukám do minulosti. Soustředím se na to, co bude zítra, pozítří. To co bylo s Pardubicemi už je pryč, a teď jsou na dovolené.

Doma jste v play off uspěli ve všech pěti případech, je to velká psychická výhoda?

Samozřejmě, to pomůže každému, když dobře znáte ten stadión a lidi stojí za vámi.

Zaskočila vás něčím v úterý Kometa?

Že na nás vletí, asi nikoho nepřekvapilo. To už se dalo čekat v pondělí, ale my jsme je zaskočili prvním gólem. Tentokrát se nám to ale nepodařilo, naopak jsme tam měli nějaká oslabení. To ubere síly, které chyběly ve druhé a třetí třetině.

Pocítili jste nějak, že se v brněnské sestavě objevil po delší pauze obránce Kempný?

Tohle my moc neřešíme. Asi je to hráč, který to uklidní v kabině, přinese víc zkušeností, ale my fakt nekoukáme na to, kdo tam stojí.

Váš gól tentokrát nic neřešil...

Doufal jsem ale, že nás nakopne. Ukázal to v neděli i Třinec, který pak dal tři góly za 94 vteřin. Je potřeba střílet z každé pozice.

Tak, jak to děláte vy?

Když máte sebevědomí, tak se na vás pohoda nalepí. Dneska to byl vyloženě šťastný gól. Já se to snažím prát všechno na bránu a uvidím, co tam spadne. Nemusí to být žádné krásné trefy.

Máte pocit, že si vás Kometa jako nejlepšího střelce hledí o něco víc?

Play off je i podívaná pro fanoušky, musí to být vyhecované a přesně to miluju na hokeji. Sám ale nemám velká očekávání, držím se spíš u země a věřím, že za stoprocentní výkon budu odměněn.

Reklama

Související témata: