Hlavní obsah

Patera si pochvaloval vítězství a burcoval: Je jedno, s kým hrajeme, musíme bodovat

Petr MarekSport.czPrávo

Hokejisté Olomouce po dvou porážkách v řadě v baráži o extraligu zase zabrali, přesvědčivě zdolali České Budějovice 3:0 a jedním gólem přispěl k tomu i veterán Pavel Patera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký útočník Pavel Patera.

Článek

Herně jste byli jasně lepší, ale odpor Jihočechů zlomili až dva slepené góly v závěru druhé třetiny. Souhlasíte?

Jistě. Hodně nám pomohly. Čtyřicet minut jsme nemohli dát gól, Bláha chytal výborně a tak, když padly, uklidnilo nás to a pak už to bylo dobré, v pohodě.

Po poslední porážce s Chomutovem byla ve vaší kabině pořádná bouře...

Samozřejmě, vždyť ten zápas nedopadl, jak jsme chtěli a potřebovali. Nezačali jsme v něm sice špatně, ale nezúročili jsme úvodní tlak, pak jsme dostali rychle tři góly a už jsme se vezli. Vyjasnili jsme si proto určité věci. Rozvádět to ale nechci.

Tak alespoň prozraďte, v čem byl největší problém?

Poslední dva duely, v Českých Budějovicích a doma s Chomutovem jsme nehráli, jak se baráž hrát má. Náš přístup zkrátka nebyl dobrý. Vyříkali jsme si to a myslím, že to dnes bylo i vidět.

Výkon jste podali skutečně výborný. To je asi cesta, kterou byste se měli ubírat?

Je to tak. Byl to však jen jeden zápas. Tak, jako dnes, musíme hrát i v těch zbývajících pěti. Se stejným úsilím, nasazením.

Určitě máte radost i z toho, že jste vzadu uhráli nulu. Mohlo by vám to zvednout sebevědomí?

Ano. Bylo to dozadu parádně odbruslené od všech hráčů. Do šancí jsme soupeře vůbec nepustili a gólman Vošvrda pochytal vše. Z toho máme radost.

Hrajete druhou baráž po sobě. Loni s Kladnem dopadla špatně a i ta nynější s Olomoucí zatím nevypadá ideálně. Co k tomu říct?

Nechci vůbec srovnávat loňský rok proti Kladnu s tím, co se nyní děje tady. Čeká nás dvanáct dnů, pět zápasů a ty musíme zvládnout.

V příštím kole vás čeká vedoucí Chomutov. Bude to utkání pro Olomouc klíčové?

Klíčový pro nás bude každý zápas, protože my nejsme na těch dvou prvních místech. Je proto jedno s kým hrajeme. Potřebujeme s každým bodovat.

Reklama

Související témata: