Hlavní obsah

Bednář řádil. Jarda je prostě rozdílový hráč, pěl chválu kouč Beránek

Hokejisté pražské Slavie dokázali reagovat na ztrátu po dvou domácích prohrách za sebou a vrátili Českým Budějovicích nedělní prohru z Edenu. U všech čtyř gólů pražského klubu při vítězství 4:2 byl kapitán týmu Jaroslav Bednář. Na tři branky přihrál, poslední zaznamenal sám. Na ledě byl u všeho. Připsal si i desetiminutový trest. Podle něj se nyní baráž rozhoduje. Do konce soutěže chybí čtyři kola.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kapitán Slavie Jaroslav Bednář si kromě gólu a tři asistencí vysloužil i osobní desetiminutový trest za výroky na adresu rozhodčího.

Článek

"V neděli jedeme do Olomouce a to podle mě bude velice důležitý zápas. Pojedeme si tam pro tři body," uvedl Bednář. Myšlenkami už byl u dalšího utkání, ale přitom bylo jen pár minut po souboji v Českých Budějovicích, který prakticky on rozhodnul. "Jarda je prostě rozdílový hráč," řekl o něm po utkání trenér Slavie Josef Beránek.

Sám Bednář připustil, že si hosté měli vytvořit výraznější náskok už v první třetině. "Mohli jsme dát tři, čtyři góly. Ale to jsou jenom kdyby," uvedl. Místo toho však Slavia v první části skórovala jen jednou a domácí tak stále měli šanci na dobrý výsledek, po němž také sahali, když ve třetí třetině vyrovnali na 2:2. "Naštěstí jsme hned z protiútoku dali gól a uhráli to až do konce," řekl Bednář.

I když Slavia vedla 3:2, domácí stále měli úspěch na dosah. Navíc hráli dlouhou dobu přesilovku pět na tři, při níž českobudějovický kapitán Josef Straka trefil horní tyč. "Kdyby to byl gól, asi by to vypadalo jinak, ale to jsou právě jen ty kdyby," řekl.

Bednář sice trochu litoval, že v první třetině nebyl jeho tým tolik produktivní, jinak se mu ale výkon Slavie v této pasáži zamlouval. "My jsme v baráži měli problémy právě s prvníma třetinama, ale dneska jsme ji odehráli perfektně," uvedl kapitán Slavie. Ta se po vítězství dostala na první příčku baráže. Podle Bednáře však ještě všechny čtyři týmy mohou myslet na postup. "Rozhodně bych neodepisoval ani Budějovice, hrají velmi dobře," dodal.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice