Hlavní obsah

Třinečtí byli místo hokeje v kině

Třinec

Domácí neporazitelnost Třince v play off skončila hned v prvním finálovém utkání. Litvínov o úvodním vítězství v sérii rozhodl třemi góly v přesilových hrách a po výhře 3:1 se ujal vedení v sérii. „Udělali jsme v oslabení chyby, které oni dokázali potrestat. Toho se musíme v dalších zápasech vyvarovat. I když je to moc těžké, protože hrají přesilovky fakt dobře,“ líčil nejproduktivnější hráč play off, třinecký Erik Hrňa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Šimon Hrubec (Třinec) inkasuje druhý gól.

Článek

Úvodní gólovku utkání měl ve 3. minutě právě on. Jeho pokus zblízka ale dokázal Francouz lapačkou odrazit. „Mě ta střela nesedla. Chtěl jsem to dát výš, ale namotalo se mi to na hokejku a trefil jsem ho přímo do lapačky," popisoval Hrňa. „Musíme daleko více střílet a stínit mu, jinak ho těžko překonáme. Dneska to z naší strany bylo celkově špatné utkání," doplnil třinecký střelec.

Třinci jako by chyběla šťáva, domácí led pro ně tentokrát výhodou nebyl. „Připadalo mi to, jako bychom byli někde v kině a dívali se. Šedesát minut uteklo jako voda, ale my se vůbec nedostali do děje. Nebyli jsme dnes ti herci, kteří v tom mají hrát. A to musíme ve druhém utkání změnit," lamentoval autor jediné třinecké branky Jiří Polanský. „Nedostali jsme se prakticky do žádné pořádné akce, neměli jsme žádný tlak, na který jsme doma zvyklí. Nebylo to prostě ono," vykládal.

Série jednou porážkou nekončí, Třinec ale v play off poprvé ztratil výhodu domácího ledu. „Ale to je tak jediná komplikace. Teď musíme minimálně jednou v Litvínově vyhrát. Je za námi teprve první zápas série. Věřím, že v neděli to bude zase takový Třinec, na jaký jsou fanoušci zvyklí," burcoval útočník Polanský.

Jak dopadne druhý finálový duel play off mezi Třincem a Litvínovem?
Zvítězí Oceláři
32 %
Chemici přidají druhé vítězství
68 %
Celkem hlasovalo 8607 čtenářů.

Reklama

Související témata: