Hlavní obsah

Posily Tygrů. Do Liberce míří útočníci Birner a Řepík

Liberec
Aktualizováno

Hokejisty extraligového Liberce posílí reprezentační útočníci Michal Birner a Michal Řepík. Devětadvacetiletý Birner se s Bílými Tygry domluvil na tříleté smlouvě, o tři roky mladší Řepík podepsal dvouletý kontrakt. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner osavuje druhý gól proti Švédsku v O2 areně v Praze.

Článek

"Podařilo se nám získat hráče, kteří patří k evropské hokejové špičce. Dokázali se prosadit ve velké konkurenci v NHL i KHL a oba mají také reprezentační ambice," uvedl sportovního ředitele klubu a trenér A týmu Filip Pešán.

Oba hráči si podle jeho slov vybrali Liberec i s ohledem na kvalitní zázemí severočeského klubu. "Oba Michalové jsou v nejlepších hokejových letech, znamenají pro nás perspektivu do dalších sezón, ale zároveň už jsou velmi zkušení a prověření velkým mezinárodním hokejem," podotkl Pešán.

Birner i Řepík působili v uplynulé sezóně ve Finsku. Birner, který nyní figuruje v kádru české reprezentace chystající se mistrovství světa v Praze a Ostravě, hrál za KalPu Kuopio, Řepík za Lahti a v závěru za švýcarský Zug. "Od obou nových posil si slibujeme týmový výkon a moderní ofenzivní pojetí hry," řekl Pešán.

Reklama