Hlavní obsah

Hokejová disciplinárka jednala o Hořavovi, rozhodne v pondělí

Praha

Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje dnes projednávala výroky trenéra hokejistů Litvínova Miloslava Hořavy ve finálové sérii extraligy. Rozhodnutí o případném trestu odložila na pondělí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Miloslav Hořava

Článek

"Miloš Hořava se dnešního zasedání disciplinární komise nezúčastnil a neposlal ani žádnou omluvu. Předpokládám tedy, že v pondělí, až se to celé sesumíruje, nějaké rozhodnutí bude," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček.

Jakožto zástupce severočeského klubu, který získal historicky první mistrovský titul, byl před komisi pozván i generální manažer Robert Kysela. "Přišel a podal disciplinární komisi vysvětlení," uvedl Řezníček bez dalších informací.

Předvolá i zástupce Třince

"Na můj podnět byli předvoláni i zástupci Třince, aby podali vysvětlení ohledně těch branek. I v tomto případě bude vydané nějaké rozhodnutí. Vše se bude ale řešit až v pondělí," řekl Řezníček.

Hořava se po šestém zápase vrátil ke spornému okamžiku z pátého finále v Třinci, po němž už mohli Severočeši slavit titul. Zkušenému kouči vadily okolnosti, za nichž jeho tým zápas prohrál. V prodloužení skončil puk v třinecké brance, ale podle videorozhodčího nebyl za brankovou čárou celým objemem, aby mohl být uznán gól. Hořava se i podle záznamů sporné situace domníval, že puk za čárou byl.

Severočechům se také nelíbilo, že se kotouč zastavil o tzv. polštář, který lemuje spodní konstrukci uvnitř branky. Hořava označil šéfa extraligy za "soudruha Řezníčka" a kritizoval ho za to, že se ke sporné situaci nevyjádřil. Již podruhé v sezoně litvínovský asistent zpochybnil poměry v nejvyšší soutěži a hrozí mu škála možných trestů od napomenutí přes pokutu až po zákaz činnosti.

Hokejisté Litvínova se nakonec dočkali titulu v rozhodujícím sedmém utkání, které v Třinci vyhráli 2:0.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice