Hlavní obsah

Hadamczik se definitivně upsal Kometě. Co bude dál s Tonem?

Brno
Aktualizováno

Angažmá bývalého reprezentačního kouče Aloise Hadamczika u extraligových hokejistů Komety je už skutečností. Brněnskému klubu se upsal na dva roky, jeho asistenty budou Kamil Pokorný a Karel Beran.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Alois Hadamczik s dresem klubu, s nímž podepsal smlouvu.

Článek
Fotogalerie

„Kometu jsem upřednostnil před působením u národního týmu země, která nepatří k absolutní světové špičce. Když přišla z Brna nabídka, nebylo co řešit. Klub má obrovskou tradici, jako mladík jsem na stadiónu za Lužánkami obdivoval umění Bubníka, Dandy, Potsche, Nadrchala a dalších vynikajících hokejistů. A v současném managementu mám kamarády, zejména majitele Libora Zábranského a manažera Jaroslava Medlíka," vypočítal Hadamczik důvody, proč se po více než roce vrací k trénování.

Po odchodu od reprezentace po loňské nepovedené olympiádě v Soči prý zvažoval, že už se na střídačku ani nevrátí. „Vést Kometu je ovšem veliká výzva. Těším se na její náročné fanoušky i úžasnou atmosféru v brněnské hale. Tlaku se nebojím, to bych sem vůbec nechodil. Značnou zodpovědnost ale samozřejmě cítím," svěřil se.

Hadamczik v minulosti získal s Třincem, Vítkovicemi a Spartou sedm extraligových medailí. „Vesměs byly stříbrné a bronzové. Vybojovat s Brnem titul je pochopitelně strašně lákavé, ale musíme si před sebe stavět postupné cíle," tvrdí.

Nejlepší řešení pro Kometu

Podle majitele Komety Libora Zábranského bylo oslovení Hadamczika jasnou volbou. „Je to společně s Vláďou Růžičkou nejúspěšnější český kouč. Pevně věřím, že posune mužstvo zase o něco výš. Pro Kometu je to nejlepší řešení, naší společnou touhou je vybojovat kýžený dvanáctý titul," netají vysoké ambice.

Hadamczik přivedl do Brna první posilu, obránce Richard Stehlík se vrací do Komety po čtyřech letech z Vítkovic. „Měl jsem v Ostravě ještě platnou smlouvu, avšak dalo se z ní vyvázat. Neviděl jsem tam perspektivu dostat se někdy dál než do čtvrtfinále play off. Kometa má mnohem vyšší ambice," vysvětlil Stehlík důvody přestupu zpět na jih Moravy.

Zábranský plánuje přivést do Komety ještě jednoho beka a útočníka. „Nechceme se unáhlit, měli by to být borci, kteří budou výraznými posilami," má jasno. Jediným hráčem, jenž Kometu po třetím místě v uplynulé sezóně opustil, je reprezentační obránce Kempný, který míří do ruského Omsku. „Ostatní hráči zůstávají. Jasno nemáme dosud jen u Petra Tona. Zájem o něj máme, avšak on po zklamání z nedávného play off zatím zvažuje, zda smlouvu v Brně prodlouží. Budeme spolu ještě v kontaktu," prozradil Zábranský.

Reklama

Související témata: