Hlavní obsah

Vsadili jsme na kvalitu, tvrdí liberecký trenér Pešán o českých posilách ze zahraničí

Liberec

S velkou chutí a odhodláním se vrhli liberečtí hokejisté do hlavní části přípravy na nadcházející sezónu v extralize. Vyjeli na ledovou plochu v domácí Home Credit Areně, kde se střídají s ruským Novokuzněckem, který má pod Ještědem úvodní soustředění. Kouč Liberce Filip Pešán si pochvaluje podmínky pro tréninky i atmosféru v týmu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Filip Pešán při tréninku Bílých tygrů v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Liberce odešlo více hráčů, než bylo příchodů. Jak se k tomu stavíte?

Rozpočet držíme na stejných číslech. Příchodů proto nemohlo být více a ani jsem je nechtěl. Přišli čeští hráči, kteří jsou po úspěšném působení v cizině otřískaní hokejovým světem, jako obránce Martin Ševc a útočníci Michal Birner a Michal Řepík. Vsadili jsme jednoznačně na kvalitu, což jmenovaní reprezentanti splňují. Doufám, že si o prostor řekne někdo z mladíků, ve čtvrté formaci třeba Lakatoš, ročník 1997.

V minulých letech jste začínali přípravu na ledě v sousední staré Svijanské Areně, tentokrát jste šli rovnou do hlavní haly. Je to výhoda?

Jelikož si Novokuzněck zaplatil tréninky v Home Credit Areně, tak jsme toho také využili. Při červnovém týdnu ve staré hale jsme měli výborný led, nyní je to horší, protože není jednoduché ochladit celou velkou arénu. Věřím, že to bude lepší a lepší a najdeme doma znovu komfortní prostředí.

Jaké bylo liberecké léto?

Pro hráče snad nic nepříjemného. Udělali jsme pár změn v náplni a kluci to kvitovali. Takže nálada v týmu je dobrá a doufám, že se posune do nadcházejících tréninků. Každý trenér chce mužstvu vtisknout svoje myšlenky, a to je i můj případ. Ale za žádnou revoluci v přípravě, jak se občas objevilo, to nepovažuji.

Můžete srovnat libereckou letní přípravu s předešlými sezónami?

Nemám co srovnávat. Suchou přípravu extraligového týmu jsem nikdy neřídil. V prvoligových Benátkách jsme měli kvalitní tréninky, je to však jiná soutěž. Ale jak liberečtí hráči přistupují ke svým povinnostem a vnímají klima, to je spíše otázka pro ně.

Už máte uzavřený kádr?

Tři kluky přesuneme do Benátek, které trénují rovněž v Liberci. Myslím, že náš tým je stabilizovaný, co se týče finální podoby kádru. Pokud se nestane něco extrémního, jako že by Slovan Bratislava nenastoupil do KHL, tak se změnami nepočítáme.

Co očekáváte od účasti v Lize mistrů?

Přikládáme jí skoro stejný význam jako extralize. Prvním cílem je postup ze tříčlenné skupiny a pak se chceme prosadit i v play off systému. Celý kádr áčka bere mezinárodní zápasy velmi vážně.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec