Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 1:0Stačil jediný gól a bezchybný Strmeň. Chomutov ovládl derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kämpf 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova zdolali v 9. kole extraligy doma před vyprodanými tribunami v severočeském derby mistrovský Litvínov 1:0 a zabrali po sérii tří porážek. Jedinou branku vstřelil v 17. minutě útočník David Kämpf. Výhru Pirátům vychytal brankář Jan Strmeň, který vůbec poprvé v extralize odchytal celý zápas a nepustil za svá záda ani jednu z 20 střel Vervy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička při utkání s Litvínovem, pod ním kapitán Michal Vondrka.

Článek
Fotogalerie

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, hned v první minutě měli příležitosti Červenka a Dušek. Hlavně první útočná formace Chomutova byla aktivní a často ohrožovala litvínovského brankáře Januse. Po chybách domácí obrany se dostali do příležitostí i hosté a postupně hru vyrovnali. Střelu Piroše vytěsnil ramenem třiadvacetiletý Strmeň, který výborně zasáhl i při Trávníčkově šanci.

Z vedení se radovali domácí po velké chybě Januse. Slovenský brankář rozehrál přímo na hůl Tomicovi, který našel na brankovišti úplně volného Kämpfa a ten si snadno připsal svou první trefu v sezoně.

Po 12 sekundách prostřední části šel jako první v utkání pykat na trestnou lavici chomutovský Pospíšil. V přesilové hře se dostal do samostatného úniku Hübl, jehož hákoval Rýgl, ale při následném trestném střílení nedovolil Strmeň nejlepšímu střelci soutěži zaokrouhlit počet tref na deset.

Následně se hrálo opatrněji a více gólových příležitostí si vypracoval Chomutov. Rýglovu střelu z pravého kruhu vytěsnil Janus a v přečíslení domácích volil Rutta střelu, ale netrefil branku. Litvínov zahrozil hlavně tečovanou střelou od modré čáry a Hübl v dobré pozici z dorážky netrefil branku.

Ve třetí třetině se Litvínov dostával do příležitostí hlavně po nahození puku nebo střelách od modré čáry, ale Strmeň působil jistým dojmem. Ze strany domácích se dvakrát dostal do gólových příležitostí Chlouba. Nejdříve po Kubátově chybě jeho střelu Janus vyrazil ramenem. Ve druhé příležitosti se chomutovský útočník uvolnil krásnou stahovačkou, ale z pozice mezi kruhy ani nadvakrát nepřekonal litvínovského brankáře.

Po oddechovém čase Pirátů v 51. minutě mohl vyrovnat Lukeš, ale Strmeňovi pomohla konstrukce branky. Pojistit náskok domácích mohl necelé čtyři minuty před koncem v přečíslení Pospíšil, Vondrkova přihrávka mu ale přeskočila hůl. K vyrovnání nepomohla Litvínovu ani závěrečná power play.

9. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 17. Kämpf (Tomica). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Brejcha, Flegl. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5250.
Chomutov: Strmeň - Rutta, J. Drtina, Rýgl, Dlapa, Jánošík, Redlihs, Šidlík, Blaha - Pospíšil, Červenka, Vondrka - Hovorka, Dušek, Sklenář - - Chlouba, Kämpf, Hřebejk - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka - Martynek, Hübl, Lukeš - Jánský, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - I. Řehoř, Havlíček, A. Chlapík. Trenéři Rulík, Weissmann a Šlégr.

Reklama

Související témata: