Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 4:3 SNPolanský sebral Boleslavi výhru 12 vteřin před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Meidl 1 : 0
18. Polanský 2 : 0
26. Holub 2 : 1
34. Výborný 2 : 2
49. Pacovský 2 : 3
60. Polanský 3 : 3
65. Dravecký (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Ve znamení premiér se neslo utkání mezi domácím Třincem a Mladou Boleslaví. První bod i start v letošním ročníku extraligy zaznamenal navrátilec z KHL třinecký obránce Vladimír Roth, svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži vstřelil, opět před zraky své přítelkyně tenistky Petry Kvitové, útočník Radek Meidl a své první utkání, v němž třikrát přihrál na gól, odehrál mladoboleslavský Tomáš Urban.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Polanský z Třince se raduje z druhé branky.

Článek
Fotogalerie

Vůbec poprvé v této sezóně byli navíc domácí Oceláři donuceni hrát prodloužení a o druhý bod bojovat v samostatných nájezdech. Ty v šesté sérii rozhodl ranou nad lapačku Vladimír Dravecký a uštědřil tak Boleslavi letošní třetí porážku v nájezdech.

Třinec vedl po gólu Polanského, na který nahrával navrátilec Roth, už 2:0, ovšem ve druhé třetině o náskok přišel a ve třetí části dokonce prohrával. Utkání do prodloužení poslal dvanáct vteřin před sirénou v oslabení znovu Polanský.

Boleslav dělily od výhry vteřiny

„Kolik zbývalo? Deset dvanáct vteřin? Obrovská škoda," kroutil hlavou nejlepší hráč hostujícího týmu, tříbodový Urban. „Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli, dokázali jsme skóre otočit. Ale hraje se až do konce a na to jsme doplatili," dodal mladoboleslavský útočník.

Nájezdy zvládli lépe domácí, obránce Vladimír Roth tak mohl oslavit výhru hned ve svém prvním startu za Třinec. S týmem stihl po návratu z Novosibirska dva tréninky, znát to ale příliš nebylo. „Já to viděl trochu jinak. Zápas to byl pro mě složitý a měl jsem problém především sám se sebou. Pár střídání jsem se pral i s velikostí kluziště. Přece jen v Rusku jsou ty plochy o dost větší, než ve Werk Aréně. Jsem rád, že je to za mnou," popisoval 25letý obránce.

Roli v týmu bude mít podle třineckého asistenta Václava Varadi stejnou, na jakou byl zvyklý. „Počítáme s tím, že nám pomůže v přesilovce a rozehrávce, která nám vázla i při hře pěti proti pěti," popsal Varaďa.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Meidl (M. Růžička), 18. Polanský (Roth, Dravecký), 60. Polanský (Klepiš), rozhodující sam. nájezd Dravecký - 26. Holub (T. Urban), 34. D. Výborný (Stříteský, T. Urban), 49. Pacovský (T. Urban, Holub). Rozhodčí: Polák, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5028.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Linhart, Roth, Klesla, Nosek, L. Doudera, Hrabal - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Svačina - Hrňa, Rákos, Orsava - T. Káňa, M. Růžička, Meidl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík, Kučný - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, T. Urban, Ďurač - Klimenta, R. Hruška, M. Látal - Bárta, Žejdl, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: