Hlavní obsah

Réway je složitá povaha. Ve Spartě měl problémy s Jandačem, prozradil trenér Slováků

Praha

Ve Spartě se necítil šťastný, představoval si, že na ledě bude dostávat větší prostor, a tak minulý týden přes svého agenta zástupcům klubu vzkázal, že v rudém dresu už pokračovat nechce a žádá o výměnu. Sparta Martina Réwaye dočasně přeřadila do prvoligových Benátek nad Jizerou a nyní řeší, co se slovenským hokejovým útočníkem dál. Že by ho povolala zpátky, je nepravděpodobné. I kvůli tomu, že Réway s trenérem Josem Jandačem neměli dobrý vztah.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Réway.

Článek

V rozhovoru pro sport.sk to prozradil trenér slovenské hokejové reprezentace Zdeno Cíger, jenž Réwaye zařadil do nominace pro Německý pohár, který se uskuteční příští víkend. „Po výkonech, které podával, nemám důvod Martina Réwaye nenominovat," připomenul nástupce Vladimíra Vůjtka u kormidla slovenského nároďáku, že Réway před vyřazením z kádru Sparty vévodil s pěti góly a deseti asistencemi kanadskému bodování extraligy.

„Chápu, že má v klubu problémy s trenérem. On je složitá povaha a sám jsem zvědavý, jak s ním budu vycházet," naráží Cíger na fakt, že problémy neměl s Réwayem jen Jandač, ale například i Vůjtek.

„Réway neměl s trenérem Sparty dobrý vztah, problémy byly dlouhodobé a byla jen otázka času, kdy k něčemu takovému dojde. Nemyslím si, že je to kvůli výkonnosti, spíš jde o nějaké nedorozumění," uvedl Cíger, jenž kromě Réwaye povolal ze Sparty pro Německý pohár i obránce Michala Čajkovského.

A podle Cígera se Jandač na téma uvolňování svých hráčů slovenské reprezentaci netvářil zrovna nadšeně. „Nehovořili jsme spolu o tom, komunikovali jsme hlavně se sportovním manažerem Sparty. S jejím trenérem (Jandačem) jsem mluvil, když jsme se byli podívat na zápase. On nás tlačil do toho, abychom mu nebrali hráče, protože jsou přetížení. Nechápu to, reprezentace by měla vždycky být na prvním místě, jenže oni (Sparta) se k tomu tak nestaví. Ale s tím už nic neuděláme," povzdechl si Cíger.

Reklama

Související témata: