Hlavní obsah

Vítkovice inkasovaly třikrát během čtyř minut. Nepochopitelný zkrat, láteřil trenér Svozil

Ostrava

Ještě pět a půl minuty před koncem desáté Vítkovice nad druhou Plzní vedly, dvě trefy nejlepšího střelce této sezóny Dominika Kubalíka a jedna loňského střeleckého krále Erika Hrni v průběhu čtyř minut jejich naděje na tříbodový zisk rozmetaly. Plzeň slavila po výsledku 4:2 třetí venkovní výhru v řadě, naopak Vítkovice se s rokem 2015 loučily osmou porážkou z posledních devíti utkání.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

„Pro mě nepochopitelný zkrat. Jedou ve dvou na čtyři naše beky a dají nám gól. Za chvíli se ta situace opakuje a skórují podruhé. Tomu nerozumím," zlobil se vítkovický trenér Ladislav Svozil. „Druhá třetina z naší strany byla přitom velmi dobrá. Byli jsme skoro pořád na puku, ale zase jsme nedokázali dát góly," krčil rameny Svozil.

V prostřední části Vítkovice soupeře zasypaly smrští střel, z třiadvaceti ran se ujala jen ta Lukáše Kucsery. I tak byli domácí při vstupu do třetí části v euforii. „Cítili jsme se fakt dobře. Měli jsme spoustu střel, škoda, že jsme nepřidali další branku. Bohužel vstup do poslední třetiny byl z naší strany strašný. Asi jsme se začali bát, že bychom mohli vyhrát," litoval Kucsera.

Rozhodli střelci

Klíčové momenty utkání přišly mezi 45. a 49. minutou. Nejprve Kubalík nenápadnou střelou vyrovnal, poté se poprvé v dresu Plzně trefil Hrňa a nejlepší pasáž utkání v plzeňském podání dokonal svým devatenáctým gólem v sezóně opět Kubalík.

„Měl jsem dnes fůru štěstí. První gól byl náhodný. Nevěděl jsem co s pukem, tak jsem švihem vystřelil a gólman puk asi neviděl. A ten druhý jsem dal po parádní nahrávce Petra Kadlece do prázdné branky. Hrajeme jako lajna velmi dobře, kluci mě zásobují přihrávkami," svěřoval se Kubalík.

A zatímco dvacetiletý Kubalík se veze na střelecké vlně, autor vítězné branky Hrňa svou loňskou formu letos zatím hledá. V Třinci dal ve čtyřiadvaceti zápasech jen tři branky a tak putoval do Plzně. I tam tři zápasy mlčel, trefil se až v Ostravě.

„Mám velikou radost, tahle sezóna je z mé strany gólově zatím bídná. Dostal jsem parádní pas od Tomáše Svobody a chtěl jsem hlavně trefit bránu," popisoval vítěznou akci Plzně Hrňa.

Reklama