Hlavní obsah

Duda: Nadávky mě motivují

PARDUBICE

Pořádně vysmátý byl po zápase v Pardubicích slávistický útočník Radek Duda. Domácí publikum mu celý zápas dávalo najevo, že rozhodně nepatří mezi jeho oblíbence. A slávistický rebel se za to pomstil po svém: hattrickem do Lašákovy sítě.

Foto: ARCHIV

Radek Duda

Článek

"Začalo to tím, že mě ty lidi nasr...," nebral si Duda servítky. Když na něj diváci při přerušené hře pokřikovali, provokativně přijel ještě blíže jižní tribuně. "Vždycky, když mi někdo nadává, tak mě to motivuje," děkuje pardubickému publiku za nechtěnou pomoc.

Rivalita mezi oběma kluby je znát. "Prestiž se táhne od toho finále," vybavuje si Duda dramatický souboj o mistra sezóny 2002/2003. Zápasy Pardubic a Slavie patří k ozdobám extraligy. Vyprodaná hala, dva góly v první i poslední minutě, celkem jedenáct branek, hattrick Dudy. Spousta aspektů, kvůli nimž se na duel mistra s extraligovým lídrem bude dlouho vzpomínat.

Pokud by byla statistika, jaká doba uplynula od první a druhé branky autora hattricku, asi by držel primát. Střelecký účet otevřel po 48 s a na úvodní trefu navázal dvěma šťastnými brankami v 60. minutě. "Hattrick ale patří spoluhráčům za to, jak mi góly připravili," rozděluje slávu mezi kolegy z útoku Vlasáka a Supa.

Děkovat by mohl i pardubickému gólmanu Lašákovi, který pamatuje povedenější zápasy než ten úterní. "Ale pořád je kvalitní. Akorát neměl svůj den a my jsme to dokázali využít," kvituje Duda.

Přesto slávisté zbytečně dopustili drama. Místo klidného dohrání zápasu nechali mistra dotáhnout na jednogólový rozdíl. "Na to jsme experti," pokrčí Duda rameny. "Vedeme, pak si jdeme zahrát hokej na rybníček a jsou z toho taková dramata," charakterizuje přístup slávistů. Podobně si počínali i v domácím zápase s Českými Budějovicemi, kdy vedli po třech minutách 3:0 a nakonec složitě bránili vítězství 4:3.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín