Hlavní obsah

Vítkovice vytlačily z elitní desítky Třinec. Plzeň se před Spartu nedostala

Praha
Aktualizováno

Pět zápasů měla dnes na programu hokejová Tipsport extraliga a pozornost poutaly především vzájemné souboje čtyř týmů, které se nacházejí mimo elitní desítku a rády by se na pozice zajišťující postup do play off ještě protlačily. Vítkovice doma zvítězily nad posledními Karlovými Vary 5:2 a vystřídaly na desátém místě Třinec. Litvínov sice porazil Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech, ale aby vystřídal svého soupeře na dvanácté příčce, potřeboval bodovat naplno. Vedoucí Liberec porazil Olomouc 4:0. Třetí Plzeň nevyužila šanci posunout se před Spartu, protože doma prohrála s Mladou Boleslaví 1:3. Čtvrtý Hradec Králové doma nezaváhal, lepšící se Zlín doma zdolal 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Branko Radivojevič se raduje se svými spoluhráči z gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary potvrdily, že jsou pro Vítkovice oblíbeným soupeřem. Z osmi posledních vzájemných zápasů vyhrála Energie jediný. Ostravané, kteří už nasadili posilu do obrany Radka Philippa, rozhodli razantním vstupem do utkání, když úvodní třetinu vyhráli 4:0. Západočeši ale ve druhé třetině zabrali a dvěma góly zabrnkali domácím na nervy. Výhru definitivně potvrdil až ve třetí třetině Burger.

Hokejová Tipsport extraliga, 36. kolo:
Vítkovice - Karlovy Vary 5:2
Branky: 2. Zdráhal, 6. Tomi, 16. Vandas, 20. Hlinka, 53. Burger - 23. Bičánek, 34. J. Svoboda
Litvínov - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 19. Gula, 42. Gula, Lukeš, rozhodující nájezd - 32. Nahodil, 36. Kaut
Plzeň - Mladá Boleslav 1:3
Branka: 6. Kubalík - 41. Lenc, 44. Lenc, 46. Klepiš
Hradec Králové - Zlín 3:1
Branky: 18. Honejsek, 19. Courchaine, 60. Červený - 7. Holík
Liberec - Olomouc 4:0
Branka: 21. Bakoš, 32. Radivojevič, 35. Lakatoš, 52. Jelínek
Předehráno v úterý:
Brno - Chomutov 3:1
Sparta - Třinec 4:3

Plzeň se po vydařeném venkovním čtyřzápasovém tripu, z něhož vytěžila devět bodů, konečně představila před vlastními fanoušky, kteří však odcházeli po duelu s trápící se Mladou Boleslaví zklamaní. Zápas začal pěkně zostra, hostující brankář Růžička se oháněl pěstmi tak, že to rozhodčí ocenil trestem ve hře.

Domácí se pak při početní výhodně zásluhou nejlepšího extraligového střelce Kubalíka ujali vedení. Hubený náskok drželi Indiáni až do třetí třetiny. Na jejím začátku však potrestal nepřesnou rozehrávku Lenc, který se záhy prosadil i při signalizované výhodě. Indiáni se z rychlého obratu nevzpamatovali, třetí úder jim zasadil ve dvojnásobné početní převaze Klepiš, jenž pečetil teprve druhé vítězství  Mladé Boleslavi v posledních sedmi duelech.

Liberec si poprvé poradil s Olomoucí

Olomouc byla jediným extraligovým týmem, který dokázal v sezóně sebrat vedoucímu Liberci všechny body. Bílí Tygři ale tentokrát žádné komplikace nepřipustili, zápas rozhodli třemi góly v prostřední části. V brance už jistého účastníka play off si nakonec připsal čisté konto po výhře 4:0 gólman Lašák.

Mistrovský Litvínov nedělní výhrou v Chomutově opustil po dlouhé době poslední příčku a na vítězné vlně se drží i po zápasu s Pardubicemi. Ty sice ve druhé třetině dvěma góly otočily průběh zápasu, Gula ale ve třetí části svojí druhou trefou v utkání srovnal a vítězství domácím vystřelil v samostatných nájezdech Lukeš, jenž dal vítěznou penaltu už počtvrté v sezóně. Východočeši tak mají z posledních devíti zápasů jen dvě výhry.

Lepšící se Zlín měl za sebou skvělou bilanci šesti výher z posledních sedmi zápasů, ale na ledě Hradce Králové neuspěl, přestože se ujal vedení. Obrat v zápase zařídili dvěma slepenými góly před první sirénou Honejsek a Courchaine.

Reklama

Související témata: