Hlavní obsah

Nejsme odříznutí od dvanáctého místa, uvažoval kouč Rulík po další výhře Litvínova

Hokejistům předposledního Litvínova se nepovedlo předstihnout Pardubice v tabulce extraligy a posunout se na jejich úkor na dvanácté místo. K tomu potřebovali vyhrát ve vzájemném zápase za tři body. Nakonec urvali jen dvoubodový zisk po výsledku 3:2 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil František Lukeš.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník František Lukeš, střelec rozhodující branky utkání s Pardubicemi při samostatných nájezdech.

Článek
Fotogalerie

„Do utkání jsme dobře vstoupili, byla tam však opatrnost z obou stran vzhledem k důležitosti zápasu. Přibrzdily nás dva inkasované góly ve druhé třetině, ale jsem rád, že jsme se dokázali vrátit do tempa," oddechl si litvínovský trenér Radim Rulík.

Cenil si vydařené penaltové koncovky. „Nakonec jsme skóre převrátili ve svůj prospěch," zmínil kouč mistra Lukešovo počínání. Právě tento útočník zaznamenal už svůj čtvrtý vítězný nájezd v sezóně a celkově má na svém kontě šest gólů, tedy pouze dva ze hry. „Můžeme být spokojeni, jak to Frantovi Lukešovi při nájezdech vychází," pochválil spoluhráče i obránce Jiří Gula, který se na vítězství podílel dvěma brankami na konci první a na začátku třetí třetiny v přesilovkách.

Podle Rulíka je pozitivní, že tým sbírá body a neztrácí kontakt právě s Pardubicemi. „Nejsme od nich odříznutí. Snažíme se apelovat na hráče, aby odváděli soustředěné výkony, a nekalkulujeme nad tím, co by bylo, kdybychom vyhráli, nebo prohráli. Proti každému soupeři musíme bojovat nadoraz," nastínil kouč svůj přístup.

Král: Lukeš nájezdy umí

„Rozhodly penalty, o nichž se tvrdí, že jsou loterií. Ale bylo vidět, že je Lukeš umí. Není to jen náhoda," uznal pardubický trenér Richard Král. Nakonec i bod z ledu soupeře přijal jako realitu. „Hráčům nemohu vytknout, že by nebojovali. Ve vyrovnaném utkání převládalo nasazení. Uhájili jsme alespoň dvanácté místo, když se hrálo o hodně. Pro všechny týmy z dolní čtyřky platí, že potřebují sbírat dobré výsledky k úniku před baráží," vystihl Král momentální priority.

Útočník Lukáš Nahodil byl však zklamaný: „Trenéři nás upozorňovali, že soupeř má výborné přesilovky. Bohužel jsme z nich dostali dva góly. Mohl jsem zápas rozhodnout, nastřelil jsem tyčku a při nájezdech mě Janus vychytal."

Reklama

Související témata: