Hlavní obsah

Boj o play-off nemáme ve vlastní moci, štve Pateru

KLADNO

Parádní spolupráce Pavla Patery s Martinem Procházkou v oslabení rozhodla nedělní souboj Kladna s pražskou Slavií ve prospěch domácích, kteří tak nečekaně získali tři body. Přitom oba borci v okamžiku vítězné trefy mysleli hlavně na čas ubíhající z trestu za hru v šesti lidech.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Patera (vlevo) zářil v zápase proti Slavii.

Článek

"Když jsme dostali puk do rohu za slávistickou branku, chtěl jsem jít střídat. Spíše jsme s Martinem mysleli na to, abychom ušetřili nějaké vteřiny. Že by z toho byl gól mě nenapadlo," usmíval se po utkání blaženě Patera.

Jenomže Martin Procházka u hrazení po Fraňkově levici vybojoval puk, vymanil se ze sevření obránců, podél mantinelu projel za brankou a zpětnou přihrávkou přes brankoviště našel nepokrytého Pateru. "Věděl jsem, že Martin bude dávat puk na zadní tyčku. Nemáme to nacvičené ani domluvené. Prostě jsem s tím počítal," popsal Patera, že spolupráce s letitým parťákem už je z velké části dílem intuice.

Do kasy asi nic platit nebude

Pateru zisk tří bodů hřál. Jako centr prvního kladenského útoku byl na ledě u všech čtyř gólů v síti soupeře. Sám přitom vstřelil tři. "Ani nevím, jestli budu muset něco zaplatit do týmové kasy, nebo koupit klukům do kabiny. Nikdo nic neříkal, takže asi ne," usmíval se blaženě čtyřiatřicetiletý útočník.

Hattrick završil při power-play. Ve středním pásmu obral slávisty zoufale se snažící natlačit do útočného pásma o puk a pečetil výhru trefou do prázdné branky. "Věděl jsem, že je branka prázdná, protože jsem Fraňka míjel, když jel na střídačku. Byl sice u střídačky, ale pořád na ledě, a tak jsem si hlavně hlídal, aby mi puk nevypíchnul," vyložil Patera.

K maximální spokojenosti mu chybí zisky z předchozích zápasů v Plzni a v Českých Budějovicích, které vyhráli velcí soupeři Středočechů v tlačenici o play-off. "Výhra nad Slavií nám v součtu s ostatními výsledky moc nepomohla," pokrčil rameny Patera.

Trpělivě sbírat body

Mrzí ho, že se tým nedokáže stejně jako proti týmům z čela tabulky připravit i proti slabším soupeřům. "Ta chyba je samozřejmě jen v nás a musíme si to sami srovnat v hlavách. Navíc máme pořád problémy se sestavou. Hodně kluků je zraněných. Ti, co se uzdravili, se vracejí do formy pomalu, ostatní jsou zase hodně vyždímaní," posteskl si nad nepřízní osudu.

"Nejhorší na všem je, že situaci v současné době vůbec nemáme ve vlastní moci. Prostě musíme sbírat trpělivě body a bohužel spoléhat na ostatní, že nám pomohou," přemítal při pohledu na tabulku Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice