Hlavní obsah

Bez Tona se semkneme, věří sparťané

PRAHA

První část minimálně dvanáctidílného seriálu Sparta bez Tona zvládli holešovičtí hokejisté skvěle. Se ztrátou nejproduktivnějšího borce celé extraligy se v duelu s Libercem dokázali vyrovnat a věří, že by jim Tonův úraz mohl paradoxně i pomoci. Do konce základní části zbývá ještě jedenáct kol, do extraligového finiše sparťané jdou s vědomím, že účast v play-off mají jen ve svých rukou.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost v podání hokejistů Sparty

Článek

Ztráta autora třiadvaceti branek je ale znatelnou komplikací. "Pro nás je to samozřejmě strašně nepříjemné, protože Petr je skvělý hráč, odváděl nám výborné služby a táhl naší ofenzívu. Je to moc citelné," přiznává gólman Petr Bříza.

Vzápětí ale mluví v optimističtějším duchu. "Když už v té kabině sedíme, je to pro nás výzva. Ostatní hráči ho chtějí nahradit. A ve dvou zápasech se nám to povedlo," odkazuje ke zvládnutému závěru duelu v Litvínově a výhře nad Libercem. Podobně se vyjádřil i trenér František Výborný. "Už v Litvínově bylo na mužstvu vidět, že se zvedá. Hráči padali do střel a věřili si, což u nich nebylo vždycky pravidlem."

Přijít by měl Podlešák, snad nastoupí i Pilař 

Sparťanský kouč musel poté, co se mu rozpadla nejproduktivnější řada, míchat se sestavou, sotva vytvořil tři útoky. "Dříve jsme měli problémy dát dohromady obranu, teď zase nemáme útočníky," pokrčil rameny. Do formace k Markovi a Štrbovi dosadil Chabadu. Elitní útok se v neděli neprosadil, ale zastoupili jej kolegové z ostatních útoků. "Byl to nejlepší kolektivní výkon za dobu, co jsem u mužstva," liboval si Výborný.

Do konce ledna může svůj tým ještě posílit. "A vy víte o nějakém kvalitním volném hráči? Tak my o něm řekněte," pobaveně vykládá Výborný. Reálný je příchod útočníka Martina Podlešáka. "Zatím trénoval s Berounem a měl za něj i nastoupit, jenže se komplikují jednání s Phoenixem, který na něj má práva v zámoří. Poslali jsme jim mail, jenže jsme se zatím nedočkali odezvy. Trenér Vojta tvrdil, že vypadá dobře," reprodukuje Výborný slova berounského kouče .

Se Spartou se stále připravuje další hráč z NHL, obránce Karel Pilař. "I on vypadá slibně, do konce ledna by mohl být připraven hrát zápasy," říká trenér Sparty na adresu hráče, jemuž kariéru komplikují potíže se srdcem.

Reklama

Související témata: