Hlavní obsah

Brno bere důležité body, Vítkovice a Pardubice ztrácejí. Liberec vyrovnal rekord a Litvínov má jistotu, že neobhájí titul

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic ztrácejí v boji o play off, ve 48. kole extraligy jedenáctí Ostravané dnes hostili Zlín a prohráli 2:3, vyrovnat ve finiši nestihli, na klíčové desáté místo ztrácejí pět bodů. Kometa hrála s Oceláři a výhrou 3:1 si zajistila cenný zisk. Litvínovští přivítali Chomutov a prohráli 2:3, což jim bere už i poslední teoretickou naději bojovat o obhájení titulu. Plzeň hostila Spartu, vyhrála v prodloužení 4:3, Hradec prohrál s Boleslaví 2:3 po nájezdech, Karlovarští podlehli Olomouci 3:5, vedoucí Liberec porazil Pardubice 4:2 a vyrovnal historický rekord v počtu výher v sezóně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety děkují fanouškům po utkání s Třincem. Vpravo obránce Jozef Kováčik, druhý zprava obránce Tomáš Kaberle.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice před dnešní bitvou vyhrály čtyři z posledních pěti zápasů a vrátily se do hry o postup do předkola. Na desátou Kometu měly manko už jen tří bodů. Dnes ale neuspěly. Zlín skóroval v první třetině dvakrát během 17 sekund a vedl dokonce už 3:0. Domácí snížili až v závěru.

Hokejová Tipsport extraliga, 48. kolo:
Vítkovice - Zlín 2:3
Branky: 54. Tomi, 59. Hlinka - 13. Bukarts, 13. Štumpf, 49. Kotvan
Brno - Třinec 3:1
Branky: 3. Zohorna, 47. Káňa, 52. Burian - 8. Tybor
Plzeň - Sparta 3:4 po prodloužení
Branky: 35. Johnson, 36. Bližňák, 59. Kratěna - 41. a 51 Polášek, 53. Kudrna, 65. Hamilton
Litvínov - Chomutov 2:3
Branky: 27. Gerhát, 33. Piroš - 16. Dušek, 19. Šidlík, 52. Červenka
Karlovy Vary - Olomouc 3:5
Branky: 22. Rachůnek, 27. Huna, 51. Marosz - 19. Skrbek, 38. Vyrůbalík, 42. Mikuš, 49. Húževka, 60. Herman
Liberec - Pardubice 4:2
Branky: 29. a 58. Řepík, 2. Stránský, 57. Bulíř - 10. Redenbach, 45. Rapáč
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 19. Honejsek, 56. Červený - 18. Jarůšek, 50. Klimenta, rozhodující nájezd Pabiška

Další důležitý souboj o desítku se hrál v Brně, kde Kometa hostila Třinec a vítězství ji posunulo před něj na devátou pozici. Nadále platí, že v této sezóně Oceláři Brňany neobrali ani o bod. Kometa se přitom v minulých kolech trápila, když vyhrála jediný z šesti duelů. Třineckého útočníka Martina Adamského čekal jubilejní 700. extraligový zápas, ale důvod k oslavám nakonec neměl.

Sparta ve třetí třetině smazala dvoubrankové vedení Plzně a díky čtrnácté výhře z posledních patnácti utkání stále může pomýšlet na první místo po základní části. Ve vyrovnaném souboji si Západočeši vypracovali během prostřední třetiny náskok, ale hostům se podařilo ve třetí části třemi góly skóre otočit. Při hře bez brankáře sice dokázal 62 vteřin před sirénou srovnat kapitán Ondřej Kratěna, v nastavení však druhý bod Spartě zajistil v čase 64:52 Curtis Hamilton.

Piráti opět bez Růžičky

Litvínov vyzval Piráty a toužil ukončit třízápasovou sérii bez vítězství. Neuspěl. Úřadující mistr tak nakonec už dnes ztratit poslední naději na obhajobu titulu. Do play off se už jistojistě nedostane. Chomutovští se představili podruhé bez truchlícího kouče Vladimíra Růžičky, na rozdíl od minulého kola byli úspěšní, rozhodl Roman Červenka.

Liberec se s Pardubicemi dočkal 37. výhry v základní části sezóny, čímž vyrovnal historický rekord svého dnešního soupeře (ročník 2002/03) a Jihlavy (ročník 1981/82 federální ligy). Bílí Tygři útočí i na bodový rekord v sezóně - aktuálně jich mají 106, Pardubice jich před třinácti lety získaly o pět více. Východočeši v posledních čtyřech zápasech nebodovali, na předkolo ztrácejí už jedenáct bodů. Potvrdilo se, že se jim proti Liberci dlouhodobě nedaří - naposledy ho zdolali v lednu 2014, od té doby posbírali devět porážek za sebou. Tygři tentokrát zlomili odpor soupeře až v závěru.

Poslední Karlovy Vary opět nebodovaly proti Olomouci. V pohodě hrající Hanáci, kteří už mají jisté minimálně předkolo play off, vedli, pak sice prohrávali, ale zdařil se jim obrat. Bodovali v  jedenácti z posledních dvanácti utkání. Jsou i nadále pátí, Vary poslední. Západočechům nepomohl ani  návrat útočníka Martina Barteka po třízápasovém disciplinárním trestu.

Hradec Králové, který v domácím prostředí vyhrál šestkrát v řadě, podlehl Mladé Boleslavi. Ta ale nadále čeká na plný bodový zisk, a to už pět zápasů. Nájezdy rozhodly souboj těchto týmů potřetí v řadě.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články