Hlavní obsah

Dělba bodů rozjásala Boleslav i Třinec. Hráči asi něco tušili, smál se trenér Výborný

Mladá Boleslav

V základní hrací době nepadl v Mladé Boleslavi gól, takže po 60 minutách došlo na dělbu bodů, která ale při znalosti ostatních výsledků rozjásala oba celky na ledě. Domácí hokejisté si totiž zajistili poprvé v historii klubu přímý postup do čtvrtfinále a Třinec definitivně odvrátil nebezpečí, že by chyběl v předkole extraligového play off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Voráček, brankář David Rittich a Marek Trončinský z Boleslavi se radují z vítězství po samostatných nájezdech.

Článek

Prodloužení se odehrálo už v atmosféře zjevné úlevy. Bonusový bod potom pro sebe v páté sérii nájezdů utrhla Boleslav, ale slavit se mohlo na obou stranách. Oceláři venku padli počtvrté za sebou, ale vzhledem k okolnostem to pro ně byla nejsladší prohra celé sezóny. „Vývoj na dalších stadiónech jsme nesledovali, až když jsme měli jistý bod, tak nám tam někdo hlásil, že nám to stačí. Spadl nám velký kámen ze srdce," přiznal asistent třineckého trenéra René Mucha.

Za hrdinu byl třinecký brankář Peter Hamerlík, jenž předvedl 46 úspěšných zásahů. „Kluci na střídačce na konci už věděli, jak si stojíme, já v brance ale ne. Pořád jsem si ale opakoval, že všechno máme přece ve svých rukou," tvrdil slovenský gólman, jenž chytal v roce 2016 teprve pošesté. Není ale pro něho problém i bez zápasového vytížení naskočit do psychicky náročných duelů. „Já jsem na to zvyklý, zápasy o všechno mě baví," prohlásil.

„Na obou týmech vidět důležitost utkání. Bylo tam hodně nervózních chvilek. Po všech různých trápeních v sezóně jsme rádi, že jsme to do play off nějak ukopali," ulevil si Mucha.

Speciální zápas prožíval domácí útočník Jakub Klepiš, který z Třince odcházel během sezóny jako nechtěný hráč. „Měl jsem tam krizi, v Bolce mě teď hokej prostě nějak víc baví. Snažil jsem se ale moc nekoukat na to, že pečeť na šestku máme dát právě s Třincem," říkal.

„Oba týmy chtěly nějaké body a bylo to vidět, hře chyběla uvolněnost. Ale ten nádech boje o všechno přinesl atraktivní hokej snad i bez těch gólů," říkal boleslavský trenér František Výborný, jehož tým přitom bodoval už v osmém z posledních devíti zápasů, přičemž jen dvakrát šlo o plný zisk. Třikrát Mladá Boleslav vyhrála v nastavení a třikrát v něm inkasovala.

Domácí gólman David Rittich si připsal už pátou nulu v sezóně: „Bylo to možná trochu nervózní, ale já se snažil chytat co nejvíc v klidu. Když jsem na tabuli zahlédl, že Chomutov prohrává, říkal jsem si, že to za žádnou cenu nesmíme pustit," mínil. Výborný přiznal, že nechtěl vědět, jak se hraje jinde. „Chtěl jsem se soustředit na náš zápas. Ale jak znám hráče, tak ti určitě něco tušili," smál se.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice