Hlavní obsah

Vítkovice poslal do play out třígólový Vampola

Ostrava

Dva hrdiny mělo utkání Vítkovic s Libercem (5:6). Na jedné straně slavil třígólový večer a výhru 6:5 liberecký Petr Vampola, na druhé stál po šesti obdržených gólech smutný brankář Vítkovic Patrik Bartošák. Porážku s lídrem extraligy vzal na sebe.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Liberečtí se radují z vítězství po skončení zápasu s Vítkovicemi.

Článek

„Moje vina. Mohli jsme se dotáhnout na předkolo, ale to co jsme předvedli, nebo spíše co jsem já předvedl, je neomluvitelné," kál se po porážce, která odsoudila Vítkovice jen do bojů v play out, brankář Patrik Bartošák. „Takový zápas jsem ještě nezažil a přišlo to v nejméně vhodnou chvíli. Kluci bojovali, co to šlo, ale stalo se, co se stalo. Těch šest gólů beru jednoznačně na sebe. Rozhodně jsme měli na to Liberec porazit," smutnil Bartošák.

Vítkovicím nestačilo vedení tři nula, nepomohly ani dvě nařízená trestná střílení. Jak Michael Vandas za stavu 5:5, tak Rostislav Olesz padesát vteřin před koncem na Lašáka nevyzráli. Hokejisté Liberce naopak v Ostravě třikrát smazali ztrátu, v divokém závěru utkání otočili a poslali domácí tým po osmi letech mimo vyřazovací boje.

Ještě v 57. minutě přitom domácí díky Kolouchovi vedli 5:4. Hostující kouč Pešán ale podpořil čtyři minuty před koncem přesilovku odvoláním Lašáka z branky Lašáka a tah mu vyšel. Těčující Petr Vampola vyrovnal na 5:5 a za dvě minuty znovu Vampola střelou mezi betony Bartošáka dokonal hattrick. „Vítkovice hrály o všechno a hrály dobře. Ale my jsme chtěli vyhrát a navýšit body, aby se to jiným těžko překonávalo. Mám k Moravě vztah, ale v zápase to jde stranou," vykládal liberecký Vampola.

Vítkovice dostaly od Dernera ještě jednu šanci. Za úmyslné posunutí si zkusil samostatný nájezd i Rostislav Olesz. Místo oblíbeného blafáku zvolil střelu pod vyrážečku a minul. „Když nedáme dvě trestná střílení, tak je to těžké. Za stavu tři nula jsme pořád chtěli s Libercem hrát otevřený hokej a to prostě proti takovému týmu nejde," popisoval Olesz.

Reklama

Související témata: