Hlavní obsah

Dělali jsme věci, které obvykle neděláme, truchlil vítkovický Olesz

Ostrava

Snaha Vítkovic proklouznout do předkola play off skončila na hokejkách Liberce. Domácí tým sice vedl nad již jistým vítězem Prezidentského poháru už 3:0, přesto doma nakonec prohrál 5:6 a bude hrát jen skupinu o 11.-14. místo. Ostravané neproměnili ani dvě nabídnutá trestná střílení. Jána Lašáka v brance nepřekonal Slovák Michael Vandas ani padesát vteřin před koncem za stavu 5:6 Rostislav Olesz. „Strašně mě to mrzí. Když jsme se dostali do vedení, přišel zbytečný chaos,“ smutnil zkušený útočník Vítkovic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic měli zápas proti Liberci výborně rozehraný, přesto nakonec prohráli a ztratili šanci na play off.

Článek

Utkání jste rozehráli výborně. Ovšem ani tříbrankové vedení nakonec k výhře nestačilo.

Pořád jsme s nimi chtěli hrát otevřený hokej a to jsme proti takovému týmu, jakým je Liberec, nemohli zvládnout. Dvakrát třikrát nám jeli dva na jednoho, to prostě nejde. Když jsme se dostali do vedení, přišel zbytečný chaos. Dělali jsme věci, které obvykle vůbec neděláme. Velice mě to mrzí.

Báli jste se o výsledek?

To ani ne. Ale za stavu 3:0, 4:3, 5:4 ale i 5:5 jsme dělali věci, které obvykle neděláme.

Hosté vám nabídli v závěru utkání i dvě trestná střílení. Hrála při jejich provedení roli nervozita?

To si nemyslím. Michael Vandas je kliďas, jeho jen tak něco nerozhodí. Puk mu ale přeskočil hokejku. A já jsem věděl, že je ten led špatný, tak jsem volil střelu. Ta troška štěstí, co mi chyběla, stála při Lašákovi. Střela byla dobrá, ale asi jsem to netrefil ideálně.

Nekvalitní led rozhodl o tom, že jste nešel do oblíbeného blafáku?

Taky. A trochu jsem tušil, že ho Lašák bude čekat. Mohl jsem možná naznačit a vrátit se do forhendu. Trošku gólmany v extralize sleduju a byl jsem rozhodnutý zakončovat pod vyrážečku. Věřil jsem si a moc mě mrzí, že jsem tým nevrátil do hry.

Sledovali jste průběžné stavy?

Bylo to na kostce, ale já jsem se na ně nedíval. Věnoval jsem se hře. Ale někdo to tam říkal, nicméně nemyslím si, že by to nějak ovlivnilo zápas. Udělali jsme množství chyb, které jindy neděláme, a Liberec nás potrestal.

Třinec bodoval, Kometa vyhrála v prodloužení a to znamená, že budete hrát pouze  skupinu o umístění. Ta pro vás ale začíná už v posledním kole v pátek, kdy jedete do Litvínova.

Kdepak, boj o záchranu pro nás začal už doma proti Pardubicím. V Litvínově to bude hodně těžké. Můžeme do půlnoci přemýšlet nad porážkou s Liberce, ale od půlnoci už se musíme dívat na to, co nás čeká.

Zvládnete tuhle neoblíbenou část sezóny? Nemáte strach, že to na vás po tom finiši dolehne?

My to dáme. Podívejte se, kde jsme byli a kam jsme se dostali. A kdybychom to naši naivitou neztratili....Góly dáváme, nechci to zakřiknout. Musíme věřit tomu, co trénujeme a vyvarovat se chyb.

Reklama

Související témata: