Hlavní obsah

Vedoucí Slavia otočila výsledek v Plzni

PLZEŇ

Hokejisté vedoucí Slavie zvítězili v utkání 43. kola extraligy v Plzni 4:3 a zvýšili svůj náskok na druhou Plzeň na šest bodů. Domácí Lasselsberger sice vedl po první třetině 2:0, ale Pražané stav čtyřmi góly otočili. Západočeši ještě dokázali snížit, ale na vyrovnání v závěru nedosáhli. Manko Plzně na osmou Spartu se tak zvýšilo na pět bodů.

Článek

Domácí začali ve velkém stylu, ale střelecky jim vyšla až poslední pětiminutovka první třetiny. Nejprve využil přesilovku Padělek a těsně před první sirénou ujel v oslabení Zelenka a Plzeňští vedli 2:0. Ve druhé části zápasu se o první gól slávistů postaral Tomica, i když byl uznám až po konzultaci s videorozhodčím. Tím hosté nastartovali obrat ve skóre, když se ještě snadno trefili Beránek s Graňákem.

Když hostující Sup zvýšil na začátku třetí části na dvoubrankový rozdíl, byli hosté blízko k vítězství. Plzeňský Cartelli ale využil další přesilovku a snížil. Slávisté přestože pak byli dvakrát oslabeni o dva hráče, výhru uhájili a nesebral jim ji ani domácí Zelenka, který v poslední minutě jel sám na brankáře Fraňka.

Marek Sýkora, trenér Plzně: "Dobré mužstvo neprohraje třikrát za sebou, a to Slavia potvrdila. My jim k tomu pomohli ve druhé třetině."

Jiří Kalous, asistent trenéra Slavie: "Domácí hráli s velkým nasazením. Od druhé třetiny jsme přidali, a to se nám vyplatilo."

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. A. Padělek (Trnka, Matějovský), 20. Zelenka (D. Moravec, Trnka), 45. Cartelli (D. Moravec, Kracík) - 26. Tomica (Beránek, Duda), 31. Beránek, 35. Graňák (Sup, Divíšek), 42. Sup (Divíšek). Rozhodčí: Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 5480.
Plzeň: Málek - Cartelli, Výborný, Pulpán, Trnka, Nedoma, Hučko, Vobořil, Štěpánek - Zelenka, D. Moravec, Matějovský - A. Padělek, Kracík, Vítek - Důras, Šindel, Adamský - Vorel, M. Straka, Tvrdoň. Trenéři: M. Sýkora, Rulík a Kampf.
Slavia Praha: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák - Bednář, Beránek, Tomica - Duda, Divíšek, Sup - D. Hruška, Sobotka, Dlouhý - Vondrka, Kopecký. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata: