Hlavní obsah

Pletka: Vybral jsem si kvalitní mužstvo

Nevydařené angažmá v Dynamu Moskva vedlo útočníka Václava Pletku k návratu do extraligy. Šestadvacetiletý forvard nedostával v ruské superlize tolik prostoru, kolik si představoval, klub navíc dlužil hráčům peníze, a tak se mladoboleslavský odchovanec po dvou měsících vyvázal ze smlouvy a zakotvil v Liberci. ROZHOVOR

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Pletka

Článek

Co rozhodlo o tom, že jste po nevydařeném angažmá v ruském Dynamu Moskva zamířil do Liberce? Měl jsem i jiné nabídky z extraligy a probíral jsem je podle hokejové stránky, kde by to pro mě mohlo být nejlepší. Liberec je kousek od mého mladoboleslavského bydliště. Lákají mě skvělé zázemí a působení v týmu, který hodlá bojovat o nejvyšší příčky. Vybral jsem si kvalitní mužstvo s perspektivou.

Jak jste se cítil při úterní výhře nad Vítkovicemi? S novými spoluhráči jsem stihl dva tréninky a po dopoledním rozbruslení mi trenér řekl, že budu hrát pravé křídlo. Pomalu si na to zvykám. Hlavně jsem se zaměřil na to, abych neudělal nějakou zbytečnou chybu. Předtím jsem čtrnáct dní marodil s ramenem a nebyl jsem rozehraný.

Bylo to vaše vůbec první vystoupení v liberecké Tipsport Aréně? Ano, při podzimním angažmá v Třinci jsem v Liberci nenastoupil, takže jsem teď prožíval dokonalou premiéru. Líbila se mi podpora fanoušků, hokejové prostředí je tady perfektní.

Loni jste v závěru sezóny pomáhal prvoligovým Českým Budějovicím na cestě do extraligy. Jak na to vzpomínáte? Měl jsem štěstí také na silné mužstvo. Zahrál jsem si s Vaškem Prospalem, Radkem Dvořákem, Standou Neckářem a Romanem Turkem. Splnili jsme postupový cíl a věřím, že podobnou nebo ještě lepší hokejovou atmosféru zažiji i v Liberci při extraligovém play-off.

Kam směřují vaše osobní ambice? Zatím jsem toho v kariéře mnoho nevyhrál. S Třincem jsem byl v extralize pouze jednou třetí. Rád bych to nyní překonal, ale vím, že dostat se do finále bude nesmírně těžké. A titul? To je v tuto chvíli vzdálená meta.

Pomýšlíte i na reprezentaci, kterou v květnu čeká mistrovství světa v Lotyšsku? Všechno se bude odvíjet od mých výkonů v extralize.

Reklama

Související témata: