Hlavní obsah

Obránce Výtisk se vrací do Vítkovic, přichází i Květoň

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Hokejové Vítkovice potvrdily návrat odchovance Jana Výtiska. Zkušený bek, jenž v nedávno skončené extraligové sezóně dovedl coby kapitán liberecké Bílé Tygry k mistrovskému titulu, se do Vítkovic vrací po třinácti letech. V klubu, kde s hokejem začínal, podepsal dlouholetý kontrakt. Zcela novou tváří je pak útočník David Květoň, jenž v minulé sezóně hájil barvy Chomutova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Výtisk se po konci smlouvy v Liberci vrací do Vítkovic.

Článek

„Už při oznámení návratu Ondry Romana a příchodu Ivana Baranky jsme oznámili, že chceme náš tým bodovat na pevných stavebních kamenech. Jedním z nich bude Honza Výtisk. Rozhodl se vrátit domů a jsem rád, že na naši nabídku slyšel," řekl klubovému webu generální manažer a hlavní trenér HC Vítkovice Steel Jakub Petr.

Od 34letého Výtiska si slibuje, že zaplní mezeru po kapitánovi Jiřím Burgerovi, jenž přestoupil do prvoligového Kladna. „Tím, s jakou bojovností hraje na ledě, jak se prezentuje a jak vystupuje, nás přesvědčil o tom, že si zaslouží stěžejní roli v našem týmu," řekl Petr.

Novou šanci dostane ve Vítkovicích mistr ligy z roku 2011 s Třincem útočník David Květoň. Osmadvacetiletý rodák z Nového Jičína se vrací do známého prostředí, což je podle Petra a jeho asistenta Pavla Trnky jeden z klíčových atributů výběru hráčů do nové koncepce A-mužstva.

„Stáli jsme o něj delší dobu, zájem o něj měl i Chomutov, ale rozhodl se pro nás. Tento typ útočníka nám loni chyběl, a když se podíváme na naše centry, tak se nabízí hned několik zajímavých variant vazeb, jak jej v našem týmu využít," naznačil Petr.

Hokejové Vítkovice v minulých dnech opustilo hned devět hokejistů. Kromě již zmiňovaného útočníka Burgra zamířili pryč především obránci. Jan Štencel přestoupil do Komety Brno, Peter Čerešňák do Plzně a Tomáš Pastor do Mladé Boleslavi. Tamtéž zamířil i David Štich, kterému ve Vítkovicích skončilo hostování. Na hostování do Chomutova odešel další bek Tomáš Kudělka a kádr Vítkovic opustili útočníci Petr Strapáč, Jan Káňa a brankář Pavel Kantor.

Reklama

Související témata: