Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova po dovolené začali s přípravou na extraligu. Zatím bez Valacha i dalších hráčů

Chomutov

Hokejisté Chomutova v neděli zahájili po dovolené přípravu na nový ročník extraligy. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se připravují zatím na suchu a poprvé vyjedou na led v pondělí 18. července. S výjimkou pětice hokejistů se Piráti sešli v kompletním složení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička

Článek

Nástup útočníka Michala Vondrky oddálil návrat z dovolené, kanadský obránce Brett Flemming jej má také posunutý. "Řeší ještě svoje rodinné záležitosti, měl by ve středu přiletět a doplnit nás," řekl asistent trenéra Jan Šťastný na adresu letní posily z Bolzana z EBEL. Útočník David Kaše absolvoval nováčkovský kemp Philadelphie a brankář Tomáš Král, jenž přišel z Hradce Králové, se byl podobně ukázat v Edmontonu.

Obránce Juraj Valach se vyrovnává s rodinou tragédií po úmrtí manželky. "Je to pro strašně citlivé téma. My samozřejmě Jurovi držíme pěsti na dálku a věříme, že po všech těch věcech ho budeme moct přivítat tady v klubu. Ale Jura se teď s Vláďou Růžičkou dohodl na tom, aby si vyřešil svoje rodinné věci," uvedl Šťastný.

Kádr Chomutova opustil ofenzivní lídr Roman Červenka, jenž zamířil do švýcarského Fribourgu. Odešli také další útočníci David Květoň, Tomáš Pospíšil, Peter Ölvecký, Antonín Dušek, Roman Chlouba, obránci Tomáš Harant, Adam Jánošík, Sergej Pereťagin, Petr Šidlík a brankáři Robert Kristan, Miroslav Hanuljak a Jakub Čech.

Posilami jsou forvardi Ivan Huml (Kärpät Oulu), Petr Koblasa (Karlovy Vary), Dávid Skokan (Slovan Bratislava), Michal Poletín, zadáci Lukáš Chalupa (oba Plzeň), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Flemming a brankáři Ján Laco (Astana) a Král.

"Máme tři brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Nemyslím si, že je teď na pořadu dne posilování kádru. Rozhodli jsme se jít cestou doplnění našich hráčů, kteří prošli naší akademií a fungovali minulý rok jako tahouni v Kadani. Vedení a managament jsme se shodli, že chceme dát šanci našim odchovancům," prohlásil Šťastný.

Piráti v létě sehrají devět přípravných zápasů a první je čeká 29. července doma proti Avangardu Omsk. Vedle duelů s extraligovými soky je čeká ještě také další soupeř z KHL Nižnij Novgorod. Představí se také na ledě druholigového německého celku Eispiraten Crimmitschau a přivítají zástupce druhé nejvyšší švýcarské soutěže HC Red Ice Martigny-Verbier.

Nový roční extraligy zahájí Chomutov v pátek 9. září na domácím ledě proti Karlovým Varům.

Program přípravných zápasů:
Pátek 29. července:
Piráti Chomutov - Avangard Omsk (17:30)
úterý 2. srpna:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov (17:00)
úterý 9. srpna:
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov (17:30)
čtvrtek 11. srpna:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň (17:30)
středa 17. srpna:
Piráti Chomutov - Torpedo Nižnij Novgorod (17:30)
sobota 20. srpna:
Eispiraten Crimmitschau - Piráti Chomutov (17:00, v Saské Kamenici)
úterý 23. srpna:
Piráti Chomutov - HC Red Ice Martigny-Verbier (17:30)
úterý 30. srpna:
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov (18:00)
čtvrtek 1. září:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov (17:30)

Reklama