Hlavní obsah

Hokejoví Tygři obavy z nové haly smetli

PRAHA/LIBEREC

"Tipsport arénu nedobyješ." Transparent s tímto zněním rozvěsili liberečtí fanoušci při nedělním posledním domácím zápase Bílých Tygrů s Litvínovem. Měli pravdu, všichni extraligoví soupeři dostali na dobytí nové severočeské haly dva pokusy, složitý úkol však nesplnil nikdo.

Foto: Sport.cz

Liberečtí hokejisté doma nepoznali hořkost porážky.

Článek

Řeč čísel vše dokládá: 26 domácích zápasů proměnil aktuální lídr tabulky v 73 ze 78 možných bodů. Jednou vyhrál v prodloužení, dvakrát remizoval, po všech ostatních zápasech se v Liberci slavily tři body.

V domácím prostředí se Bílí Tygři vrhají po bodech jak jejich jmenovci v nedaleké zoologické zahradě po mase, venku se ale ze šelem mění v neškodné domácí mazlíčky. Zatímco v tabulce zápasů na svém ledě jasně dominují s desetibodovým náskokem, ze soupeřových stadiónů jich importovali pouze třicet...

Obavy se nepotvrdily

Liberci se dařilo už ve Svijanské aréně, jenže předsezónní přechod o pár desítek metrů ze stařičké haly do moderní arény provázely drobné obavy. "Měli jsme zkušenosti ze zápasů v Sazka Areně, kde se nám nedařilo. Samozřejmě jsme si ty velké haly spojovali," přiznává generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Zahnat se podařilo i strašáka malých návštěv, byť během reprezentačního turnaje Česká pojišťovna cup se diváci do ochozů tehdy čerstvě otevřené haly zrovna nehrnuli. "Jenže to bylo venku pěkné počasí, sezóna teprve začínala," říká Jech. Extraligové zápasy pak potvrdily, že Liberec se o podporu fanoušků strachovat nemusí.

Přilákali celé rodiny

Větší návštěvností se pyšní už jen Pardubice, Severočeši se mohou chlubit diváckým průměrem těsně pod pět a půl tisíce. "Začali jsme pracovat s fan clubem, snažili jsme se, aby na hokej chodily celé rodiny a měly tady kompletní servis. Velkou roli pak samozřejmě hrály naše výsledky a hra," vypočítává manažer Bílých Tygrů.

Ale není čas kochat se skvostnou domácí bilancí. V neděli už bude Liberec hájit domácí neporazitelnost v play-off. "A to je jiná soutěž, navíc žádná série netrvá věčně," upozorňuje Jech. Odstrašující příklad najdou Severočeši v poměrně nedávné historii. V sezóně 1999/2000 doma nepoznaly pokořitele České Budějovice. A jak dopadly v play-off? V prvním kole je Vsetín poslal na dovolenou už po třech zápasech...

Reklama

Související témata: