Hlavní obsah

Litvínov vyjel na led, nechyběl uzdravený Hübl

Litvínov

Po krátké červencové dovolené vyjeli na led hokejisté Litvínova. Loňský extraligový šampión zachraňoval na jaře příslušnost k elitě až v baráži a mohl se tak tentokrát v přípravě opět naplno koncentrovat výhradně na hokej. Hráče Vervy čekají tréninky ve dvou fázích, kromě ledové plochy je před nimi dřina v posilovně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova zahájili přípravu na novou extraligovou sezónu.

Článek

Bez komplikací trénoval s týmem uzdravený útočník Viktor Hübl. Přes vážné potíže s kolenem, kvůli nimž nemohl týmu pomoci v barážových bojích o záchranu, se zdál být plně fit. "Měl jsem přetržené postranní vazy a poškozený meniskus. Teď se zdá být koleno pevné, drží. Na ledě jsem se cítil dobře a měl bych normálně zahájit sezónu," věří zkušený forvard.

Na led v pondělí spolu s ním vyjely mezi ostatními hráči i všechny tři nové posily mužstva: útočníci Jakub Černý, navrátilec z Junosti Minsk, s Richardem Nejezchlebem (Greenville Swamp Rabbits/ECHL) a norský obránce Daniel Sörvik, pro něhož šlo o premiéru v novém působišti.

"Mám rád ofenzívní hokej a myslím, že něco podobného se ode mě bude čekat i tady. Vím, že v minulé sezóně se Litvínovu nedařilo a hrál dole. Chtěl bych mu pomoci k lepším výsledkům. Českou ligu považuji za jednu z nejlepších a jsem rád, že tu mohu působit," pochvaloval si Sörvik, který naposledy hájil barvy druholigového švýcarského Küsnachtu.

Dudy se Litvínov zřekl, Pinc se vrací

K posilám se řadí i zkušený brankář Marek Pinc, který s týmem trénuje a vrací se do velmi dobře známého působiště. Chytat by měl v prvoligovém Mostě, ale v případě potřeby bude připraven pomoci sousednímu Litvínovu v bitvách o extraligové body.

Mezi trenéry je novou tváří na pozici asistenta hlavního kouče Radima Rulíka šestačtyřicetiletý Darek Stránský, jenž naposledy vedl juniorku Sparty.

Odchodům vévodí především jméno bouřliváka Radka Dudy. Služeb ostříleného útočníka se Severočeši zřekli i přesto, že po jeho prosincovém příchodu z Karlových Varů převzal Litvínov jeho smlouvu, která měla skončit až po nadcházející sezóně 2016/17. Do prvoligového Kladna zamířil útočník Peter Jánský, angažmá si hledají bek Petr Chaloupka s forvardem Kamilem Pirošem.

Před startem Tipsport extraligy 9. září, který čeká Severočechy v Olomouci, prověří tým celkem devět přípravných zápasů. Zpestřením mezi nimi bude koncem srpna turnaj v Drážďanech.

Program přípravných zápasů:
Čtvrtek 4. srpna: HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň (17:30)
sobota 6. srpna: HC Verva Litvínov - Medveščak Záhřeb (17:30)
úterý 9. srpna: HC Verva Litvínov - Orli Znojmo (17:00)
čtvrtek 11. srpna: HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov (17:30)
úterý 16. srpna: HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha (17:30)
čtvrtek 25. srpna: HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary (17:30)
sobota 27. srpna: Lausitzer Füchse ‎Weisswasser - HC Verva Litvínov (16:00; Müller’s Fanshop-Cup v Drážďanech)
neděle 28. srpna: Eislöwen Drážďany/Eisbären Berlín - HC Verva Litvínov (14:00/17:30; zápas 3. místo/finále Müller’s Fanshop-Cupu v Drážďanech)
čtvrtek 1. září: Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov (17:30)

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec