Hlavní obsah

Kämpf stihl reprezentační kemp i první zápas

Chomutov

Hodně nabitý program zvládl v minulých dnech mladý hokejový útočník Chomutova David Kämpf. Absolvoval reprezentační kemp a následně hned sehrál první přípravný zápas svého klubu v přípravě na extraligu. „Byl to fofr,“ řekl Kämpf v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský hráč David Kämpf během přípravného zápasu s Omskem.

Článek

Co jste všechno stihl?

Ještě v pátek dopoledne jsme měli s reprezentačním výběrem trénink v Rokycanech. Po něm jsem odjel do Chomutova a nastoupil jsem za Piráty proti Omsku. V národním týmu to byla dobrá zkušenost. Nacvičovali jsme základy herního systému. Mělo to fofr a jsem za to rád. Byli tam i kluci z dřívější dvacítky, takže jsme se vesměs znali.

V Chomutově jste působil i loni. Co říkáte na obměnu kádru a skladbu mužstva?

Často se píše, že v týmu už nejsou Roman Červenka, Tomáš Pospíšil a další. Na soupisce chybí a uvidíme, do jaké míry budou chybět i na ledě. A jak to vůbec bude šlapat.

Červenka byl v Chomutově vyloženě rozdílovým hráčem. Jak to vidíte bez něj?

Musíme se s jeho absencí vyrovnat a poprat. Ale trauma z toho nikdo nemá. Chceme hrát jako tým a je na dalších hráčích, aby se prosadili. Budeme se snažit vyhrávat aspoň o jeden gól.

Tušíte, s kým můžete nastupovat v jedné útočné formaci?

To se teprve uvidí. Znáte trenéra Růžičku, který mění sestavu i během zápasu (úsměv).

Slíbíte fanouškům, že zůstáváte v kádru Pirátů?

Mám platnou smlouvu, kterou si plním.

Spřádáte myšlenky na to, že byste se mohl na podzim objevit i v reprezentačním dresu?

Záleží na tom, jak se bude hráčům dařit v ligových soutěžích. Konkurence je velká. Na výběr bude asi spousta hokejistů i z extraligy, kam se vrátili reprezentanti působící dosud v KHL.

Reklama

Související témata: