Hlavní obsah

Mladá Boleslav a Litvínov dostaly opět výjimku na stadióny

Hokejisté Mladé Boleslavi a Litvínova dostali podle očekávání výjimky z licenčního řádu kvůli nedostatečné kapacitě svých stadiónů. Středočeši nesplňují kritérium celkové kapacity a počtu míst k sezení, Severočeši míst k sezení a umístění ošetřovny. O rozhodnutí výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) dnes informoval tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fanoušci Litvínova před Zimním stadiónem Ivana Hlinky.

Článek

Stadióny pro nejvyšší soutěž musejí mít podle licenčního řádu minimální diváckou kapacitu 5000 míst a z ní musí být alespoň 3500 k sezení. Ško-Energo Aréna v Mladé Boleslavi pojme 4200 diváků a z toho 2200 na sezení. Stadión Ivana Hlinky v Litvínově má kapacitu 6211 míst, ale z toho je jich jen 1911 k sezení.

Udělení výjimky se týká jen jedné části licenčního řízení, které skončí 31. srpna, do kdy musí všechny kluby nejvyšší soutěže doložit bezdlužnost.

ČSLH v tiskové zprávě zároveň oznámil, že extraliga pro příští sezónu přijde o dalšího elitního rozhodčího Martina Fraňa, který bude stejně jako Antonín Jeřábek rozhodovat zápasy Kontinentální ligy. Potvrzeno bylo také ukončení aktivní kariéry Vladimíra Šindlera, který se stal jako profesionální pracovník na plný úvazek předsedou komise rozhodčích ČSLH.

Reklama

Související témata: