Hlavní obsah

Klepiš nechce, aby Boleslav byla za úplné nazdárky

Martin KézrSport.czPrávo

V Mladé Boleslavi převzal funkci kapitána po Davidu Výborném, který se z ledu přesunul na pozici sportovního manažera. Hokejový útočník Jakub Klepiš vnímá velký závazek, ale brání se tomu, že by kráčel ve šlépějích svého předchůdce.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Klepiš v dresu Mladé Boleslavi a s kapitánským céčkem.

Článek

„David je jen jeden, takže nahradit ho nejde. Moc taková srovnávání nemám rád, ale jako kapitán se snažím pomoct celému týmu a jít příkladem na ledě i mimo něj," tvrdí a marně loví v paměti, zda někdy v kariéře funkci kapitána zastával. „Možná na chvíli někdy ve čtvrté nebo páté třídě. Budu se muset podívat na internet, komu z rozhodčích se podává ruka jako prvnímu. Jestli čárovému nebo hlavnímu. Abych pak neměl problémy," směje se.

Větší zodpovědnost ale cítí dvaatřicetiletý Klepiš bez ohledu na céčko na dresu. „Mám už věk na to, abych to bral jinak než mladší kluci. Čím jsem starší, jde mi víc o tým a každá prohra mrzí víc," tvrdí boleslavský kapitán, jenž by si přál zopakovat v extralize semifinále.

Klepiš věří, že mužstvo je o něco silnější, i když v létě nečekaně odešla gólmanská jednička Rittich. „Byl to pro nás všechny trošku šok. Počítali jsme s ním a věřili mu, protože minulou sezónu odváděl parádní výkony a díky němu jsme v play off došli tak daleko. Noví gólmani se ale jeví slušně. Honzu Lukáše znám už ze Lva, hodně se snaží. Fin Tarkki je zatím dost mlčenlivý, ale on se taky brzy adaptuje," usmívá se.

Reprezentační dres už zřejmě neoblékne

Dobře se naladit chtěla Mladá Boleslav už v Lize mistrů, jenže má ze tří utkání jen dva body a na postup ze skupiny už nemusí stačit ani domácí výhra nad Minskem. „Letní příprava je kolikrát na palici. Nechceme být ale za úplné nazdárky a musíme soupeři oplatit porážku z Běloruska. Těžká utkání na mezinárodní scéně můžou být výhodou i pro start extraligy," tvrdí Klepiš.

Reprezentace, za kterou hrál naposledy loni na pražském MS, už pro něj není téma. „Myslím, že můj čas vypršel. Národní tým už je pro mladší kluky, kteří hrají trochu jiný styl hokeje než já. I kdybych dostal pozvánku, tak bych ji asi odmítl," říká otevřeně.

Reklama

Související témata: