Hlavní obsah

Brankář Štěpánek studuje tváře pardubických spoluhráčů

Pardubice

Už začínal být trochu nešťastný, že po mistrovské sezóně v Bernu nemůže sehnat angažmá, pak ale třicetiletý Jakub Štěpánek zažil bleskový přesun do branky Pardubic. Při zdravotní indispozici Maxwella i Růžičky muselo Dynamo rychle shánět náhradu, bývalý reprezentační gólman a držitel tří medailí z MS se mu upsal do konce října.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Čerstvý brankář Pardubic Jakub Štěpánek.

Článek

„Agent mi řekl o nabídce Pardubic. Doma jsem všechno rychle probral s manželkou a řekli jsme si, že do toho půjdu," vysvětlil Štěpánek, jenž před premiérou neměl ani možnost s týmem trénovat. „Stihl jsem jen nedělní rozbruslení a hned šel chytat proti Spartě. Taková hurá akce, ale někdy je lepší do toho takhle rovnou skočit," mínil.

Největší problém měl s rozeznáváním spoluhráčů. „Znám tady jen pár kluků, takže se mi stalo, že jsem na beky křičel česky a pak zjistil, že to byl Kanaďan nebo Američan. Učím se tváře za pochodu. Ze zdejších obránců jsem hrál jen v reprezentaci s Petrem Čáslavou, který je teď ale zraněný, a ještě ve Vítkovicích se Ctiradem Ovčačíkem," líčil.

Pardubice budou po dvou úvodních porážkách na Štěpánka teď hodně spoléhat. „Sám ale nic neuhraju. Musíme si pomáhat navzájem, já mužstvu a kluci mně," pravil gólman, který celé léto jen trénoval a čekal na nabídku. „Myslel jsem, že budu daleko dřív vědět, na čem jsem. Na druhou stranu jsem si hodně užil rodinu, ale jako brankáře mě přece jen svrběly ruce," přiznal.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín