Hlavní obsah

Tři obraty, tři výhry. Chomutov pod Růžičkou start zvládl

Praha

Nepatří mezi horké favority hokejové extraligy, ale zatím v Chomutově vládne spokojenost. Piráti mají plný počet bodů, podobně jsou na tom po třech kolech jen v Třinci a Brně. Chomutovští pokaždé prohrávali v zápase, ale vždy dokázali skóre otočit a připsat si plný počet bodů. Dvakrát hráli doma, jednou venku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva chomutovský Ivan Huml a Jakub Koreis z Plzně.

Článek

O gól prohrávali Piráti doma s Karlovými Vary v úvodním kole extraligy, nakonec vyhráli 3:2. Podobný scénář je čekal ve Vítkovicích, opět dotahování a nakonec podruhé vítězství 3:2.

Zatím posledním představením byl pro tým trenéra Vladimíra Růžičky úterní boj s Plzní, kde padlo nakonec deset branek. Dvakrát museli domácí dotahovat před svými fanoušky. Ti ale prožili euforii na začátku druhé třetiny. O tento stav se postarali Rutta a jeho bekhend, Tomica při akci dva na jednoho a Vondrka, který využil chyby v rozehrávce. Obrat utkání, který trval jen 145 sekund. Za tuto dobu padly tři góly.

„Jsme rádi, že máme tři výhry za tři body. Doufám, že to tak bude pokračovat dál. Ale jsou to zatím jen tři odehraná kola. Asi tu bude nějaká síla mužstva. Ale určitě by bylo lepší, kdybychom nemuseli každý zápas takto otáčet," zhodnotil pro klubový web extraligový start jednadvacetiletý útočník David Kämpf.

Tomica si už hodně pamatuje

„Nic jsme nezměnili, bylo to ale rychlý a přineslo to ovoce. Takový góly si pamatuju, ale taky z druhé strany, když jsme dostali. Já už si pamatuju dost," řekl pro piratichomutov.cz dobře naladěný pětatřicetiletý Tomica.

Po třech odehraných kolech jsou tři devítibodová mužstva - Kometa Brno, Oceláři Třinec a Piráti Chomutov. Od Brna i Třince se očekávají podobné výsledky. „Na góly se fakt vůbec nedívám. To už je za mnou. Soustředím se jen a pouze na výsledky. Je mi úplně jedno, kolik dám v sezóně gólů," citoval brněnského Martina Erata klubový web po utkání s Mladou Boleslaví, když on sám vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

„Začátek je vždy velmi důležitý pro každý tým. Zatím to jde, my budeme dělat vše pro to, aby to takhle šlo i v dalších zápasech," okomentoval prozatímní třinecké tažení Rastislav Špirko.

Čelo a konec tabulky
1.Kometa Brno313:59
2.Oceláři Třinec38:39
3.Piráti Chomutov312:89
12.Škoda Plzeň25:80
13.Dynamo Pardubice34:90
14.Energie Karlovy Vary33:120

Reklama

Související témata: