Hlavní obsah

První trest za nafilmovaný pád v nové sezóně. Platit musí létající Vampola

Praha

Hokejový útočník Mladé Boleslavi Petr Vampola je prvním hráčem nového extraligového ročníku, který je disciplinární komisí soutěže trestaný za nafilmovaný pád. Letní posila Bruslařského klubu z mistrovského Liberce tak musí zaplatit pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Mladé Boleslavi Petr Vampola (vpravo) se snaží vyzrát na kapitána Komety Leoše Čermáka.

Článek

Vampola v úterním duelu třetího extraligového kola na ledě brněnské Komety upadl na led po faulu Hynka Zohorny, sudí poslali na trestnou lavici oba hráče - útočníka Brna za hákování, Vampolu pak za nafilmovaný pád.

Teatrálním počínáním opory Mladé Boleslavi se dodatečně zabýval i předseda disciplinární soutěže extraligy Karel Holý a rozhodl o dalším trestu pro mistra světa z roku 2010.

„Zohorna se svou holí drženou v jedné ruce pokusil Vampolovi ztížit další postup s kotoučem. V důsledku toho Vampola ztratil kontrolu nad kotoučem, na což zareagoval teatrálním pádem," konstatoval Holý s tím, že se Vampola pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a docílit tímto nesportovním způsobem výhody pro své družstvo ve formě potrestání soupeře.

Naopak kanadský obránce Chomutova Brett Flemming ani útočník Litvínova Tomáš Doležal, kteří v úterních zápasech po vyloučení na pět minut a osobnímu trestu do konce utkání nedohráli, disciplinárka dodatečně sankcionovat nebude.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno