Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 3:2 SNHokejisté Chomutova udolali v nájezdech Liberec a dál vítězí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Růžička 1 : 0
32. Derner 1 : 1
39. Svačina 1 : 2
48. Poletín 2 : 2
65. Růžička (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili v 5. kole extraligy mistrovský Liberec 3:2 po samostatných nájezdech a udrželi tak svoji neporazitelnost. Reprízu čtvrtfinále play off předešlé sezóny rozhodl Vladimír Růžička mladší, který se střelecky prosadil i ze hry.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hráčů

Článek

Po dvou nevyužitých šancích Svačiny a Radivojeviče šli do vedení domácí zásluhou Růžičky, který v 9. minutě ujel liberecké obraně a překonal brankáře Willa, jenž dostal poprvé šanci místo jedničky Lašáka.

Poté měl dvě velké šance navrátilec do sestavy Hřebejk, ale ani v samostatném úniku neuspěl. V 18. minutě ujel chomutovské obraně Bulíř, jehož zastavil jen za cenu faulu Flemming a rozhodčí nařídili trestné střílení. Bulíř však zakončil opakovaný nájezd mimo branku.

Na začátku druhé třetiny měl Liberec minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři, vyrovnat ale nedokázal. Lacovi však jednou musela pomoct branková konstrukce. Zkrácenou početní výhodu měli i domácí, ale Koblasa ve vyložené šanci přestřelil.

V polovině zápasu Liberec vyrovnal po velkém tlaku, střelu Ordoše tečoval těsně před brankou Derner. Krátce před koncem třetiny šli Piráti podruhé do tří a Tygři toho tentokráte již využili. Do vedení dostal hosty Svačina.

Třetí třetina začala šancí Bližňáka, který ale v koncovce neuspěl. V přesilové hře nejprve zahodil dobrou příležitost Koblasa, ale následně již pohotově dorážející Poletín dokázal vyrovnat. Aktivnější byli poté Severočeši, přidat třetí gól se jim však nepodařilo a muselo se tak prodlužovat.

Při hře tři na tři mohli duel rozhodnout hostující Bulíř nebo domácí Kämpf a Rutta. Nikdo z nich však svoje příležitosti nevyužil a o vítězi zápasu rozhodly až nájezdy. Zatímco Laca nepřekonal ani jeden ze tří exekutorů Liberce, Willa přelstil Růžička a Piráti tak slavili pátou výhru v sezóně.

5. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. náj. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. V. Růžička ml. (Skokan), 48. Poletín (Vondrka, Rutta), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 32. Derner (Ordoš, Mikyska), 39. Svačina (Radivojevič, Bulíř). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 4903.
Chomutov: Laco - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Kudělka, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Kaše, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Vitásek - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, D. Špaček - Lakatoš, Mikyska, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články