Hlavní obsah

Jízda na poslední chvíli se Mladé Boleslavi vyplácí. Za výhru může řidič, vtipkoval kouč

Ostrava

Těžce vydřené body z brněnského ledu vítkovičtí hokejisté v pátečním duelu 6. kola Tipsport extraligy znehodnotili porážkou v domovské aréně s Mladou Boleslaví (2:5). Hosty nezabrzdila ani zácpa na dálnici, kvůli které dorazili do Ostravy až těsně před utkáním.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

„Za výhru může řidič. Když jsme jeli loni do Zlína, tak jsme přijeli deset minut před utkáním a vyhráli tam 5:2. Tentokrát jsme přijeli také na poslední chvíli a vyhráli jsme úplně stejně," vtipkoval mladoboleslavský trenér Marián Jelínek.

Třemi asistencemi se na výhře Boleslavi podílel obránce Marek Trončinský. „Trošku jsme zlepšili trénink, trenéři po nás na tréninku řvali a asi nám to prospělo," komentoval Trončinský. Své přihrávky na první tři góly nepřeceňoval. „Třikrát jsem se tam přimotal, ale už jsem ty body potřeboval, protože jsem do sezóny dobře nevstoupil. Měl jsem před zápasem v tabulce pravdy mínus pět. Nechci být nejhorší," smál se obránce Bruslařského klubu.

Baranka: Chybí nám tlak do brány

Vítkovice šly i ve čtvrtém zápase doma v první třetině do vedení, i když dorážku Květoně rozhodčí uznali až na druhý pokus. „Rozhodčí přerušil hru a puk se do branky podle mě dostal až po odpískání," popisoval nepřehlednou situaci mladoboleslavský bek David Štich.

Ostravané ovšem znovu o náskok přišli a od vyrovnávacího gólu už byli hosté ve všem lepší. „Mysleli jsme si, že po nás třeba při zakládání přesilovek půjdou, ale nechali nás hrát. Nevím, zda měli jinou taktiku," přemítal Trončinský.

První trefou v české extralize ještě srovnal Slovák Ivan Baranka, hranici dvou vstřelených gólů ale Vítkovice v této sezóně ještě neprolomily. „Ani mě ten první gól nemůže těšit," přiznal slovenský bek „Chybí nám větší tlak do brány. Měli jsme dost přesilovek, ale hrajeme to kolem dokola a tlak do brankáře je z naší strany strašně slabý," komentoval Baranka.

Reklama