Hlavní obsah

Vůbec to nevypadá dobře, bojí se Sparta vážnosti zranění své opory

Praha

Návrat kapitána Jaroslava Hlinky do sestavy po operaci v dolní části těla jim zvednul náladu, ta ale hokejistům Sparty během pátečního extraligového utkání se Zlínem zase rychle klesla. Ne snad kvůli výkonu nebo výsledku, vždyť úřadující vicemistři v repríze letošního čtvrtfinále jednoznačně vyhráli 5:1. Přišli však o útočníka Tomáše Netíka a Pražané se obávají vážnosti jeho zranění.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zraněný sparťanský útočník Tomáš Netík (uprostřed) je odváděn z ledové plochy během zápasu se Zlínem.

Článek

Netíka v závěru druhé třetiny nešetrně fauloval kolenem na koleno zlínský Pavel Kubiš. Čtyřiatřicetiletý sparťanský útočník okamžitě zamířil za pomoci spoluhráčů a členů realizačního týmu z ledu do kabiny a ve zbytku utkání už se do hry nevrátil.

„V sobotu pojede do nemocnice na vyšetření, potom budeme vědět víc. Ale vůbec to nevypadá dobře," obává se asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták černých scénářů. Reálně tak hrozí, že Netík přijde o úterní duel prvního kola play off Ligy mistrů proti finskému Oulu, mimo však může být mnohem déle.

„Tomáš je pro nás velice důležitý hráč a je to velká ztráta a komplikace," mrzí Motáka ztráta útočníka, který ve čtyřech zápasech skupinové fáze Ligy mistrů nasázel šest branek, což z něj v tomto ročníku dělá vůbec nejlepšího střelce soutěže.

Na marodce už Klimek s Procházkou

„Doufám, že to nebude na dlouho a snad bude Tomáš v pohodě. Je to výborný hráč, střelec, navíc skvělý do kabiny," doufá sparťanský forvard Miroslav Forman, že Netík na marodce Pražanů nedoplní další útočníky Klimka s Martinem Procházkou.

Proti Zlínu však bylo Netíkovo zranění jedinou kaňkou. Sparta svého soupeře jednoznačně přehrála, navíc se jí konečně vydařily přesilové hry, v nichž skórovala hned třikrát. „Teď konečně vyšly a rozhodly nám zápas," radoval se Forman, jenž k triumfu pomohl dvěma góly a asistencí. „Až doteď to byla z mé strany bída, tak jsem rád, že teď nám to s kluky z lajny vyšlo," pochvaloval si spolupráci s Vránou a Ružičkou.

Politicko-výchovná práce vešla na úrodnou půdu

A ještě jedné novinky si sparťané cenili. Vůbec poprvé v extraligové sezóně totiž posbírali méně trestných minut než jejich soupeř. Proti Zlínu měli jen tři vyloučené hráče. „Politicko-výchovná práce konečně vešla na úrodnou půdu. Trestů jsme dostávali opravdu hodně, teď jdou postupně dolů. S hráči o tom mluvíme, budeme na tom pracovat dál, ale už teď cítíme posun," přiznává Moták.

Ten mužstvo na začátku ročníku vedl s dalším asistentem Jiří Veberem sám, neboť hlavní kouč Jiří Kalous pobýval s reprezentací na Světovém poháru v Torontu. Tento týden už se však vrátil a Sparta pod ním brala všechny body v Hradci Králové i proti Beranům.

„Pánové Moták s Veberem to zvládli výborně, nebyl s nimi žádný problém a nějaké body jsme posbírali. Ale vždycky je dobře, když máte na střídačce o trenéra navíc. Pan Kalous má navíc velký respekt," říká Forman, podle kterého je pro hráče Kalousův návrat i extra motivací. „Přišel nový impulz a brali jsme to tak, že se před ním chceme vytáhnout," dodává Forman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články