Hlavní obsah

Třinec v bitvě o první místo porazil Kometu, Sparta rekordní kanonádou rozstřílela Boleslav

Praha
Aktualizováno

Desáté kolo hokejové Tipsport extraligy ozdobil přímý souboj o první příčku, na niž se po výhře nad Kometou 4:3 v prodloužení vyšvihl Třinec. Třetí Chomutov přerušil sérii porážek a doma se Zlínem nezaváhal (6:3). Sparta neměla slitování, Mladou Boleslav potupila výpraskem 9:0 a díky rekordní výhře této sezóny poskočila na čtvrté místo. Mistrovský Liberec porazil Vítkovice 3:1, Hradec Králové vyhrál v Olomouci 4:3 v prodloužení. Trápící se Plzeň na svém stadiónu podlehla Litvínovu 3:4. Volno dnes měli hráči Pardubic a Karlových Varů, kteří předehrávali utkání v úterý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Linhart, Rostislav Marosz a Jakub Petružálek z Třince se radují z vítězné branky v prodloužení proti Brnu.

Článek
Fotogalerie

Oceláři sice doma poprvé ztratili bod, ale výhra v prodloužení nad Kometou jim stačila k osamostatnění na čele tabulky. Brno dvakrát vedlo, ale Třinec třemi góly v prostřední části duel otočil. Hostům sice zařídil Němec vyrovnání, ale 48 sekund před koncem prodloužení rozhodl Petružálek.

Chomutovští Piráti se vzchopili a po sérii tří porážek doma naplno bodovali proti Zlínu. Čtyřmi body (2+2) přispěl k vítězství 6:3 útočník Vladimír Růžička. Ševci tak dokázali zatím venku zvítězit jen jednou.

Čtyři góly za 94 sekund

Mladá Boleslav před pátečním duelem neztratila ve čtyřech zápasech ani bod, jenže v O2 areně na přelomu první a druhé třetiny inkasovala během 94 sekund čtyři góly a o výhře Sparty už nebylo moc pochyb. Skóre dál narůstalo jen na straně domácích, hosté v závěru dokonce dvakrát inkasovali ve vlastní přesilovce. Dvakrát se v utkání trefil Petr Vrána.

Sérii tří porážek za sebou dokázali zlomit i liberečtí Bílí Tygři domácí výhrou 3:1 nad Vítkovicemi. Severočeši získali zásluhou Ordoše a Lakatoše dvougólový náskok, který však brzy snížil hostující Baranka. Definitivní klid tak domácím zajistil až Šimkův gól při hře Vítkovic bez brankáře.

Na pátý pokus se povedlo hradeckému Mountfieldu zvítězit venku. Přitom Východočeši celý zápas v Olomouci jen dotahovali. Ale v prodloužení jim vystřelil výhru 4:3 Šimánek.

Trápení Plzně neukončila ani poslední výhra nad Hradcem Králové. Doma podlehla tentokrát Litvínovu, přestože v zápase dvakrát vedla. Na gól Černého už ale odpověď nenašla a čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů odvrátit nedokázala. Litvínov získal z uplynulých šesti utkání třináct bodů.

10. kolo Tipsport extraligy
Třinec - Brno 4:3 v prodloužení
Branky: 21. Roth, 28. Hrňa, 31. Marosz, 65. Petružálek - 17. Němec, 25. Erat, 52. Němec
Plzeň - Litvínov 3:4
Branky: 18. Kratěna, 25. Vondráček, 46. Čerešňák - 16. Trávníček, 32. Jurčík, 33. Reichel, 54. Černý
Chomutov - Zlín 6:3
Branky: 4. Kampf, 8. Růžička, 20. Poletín, 24. Kaše, 30. Huml, 44. Růžička - 3. Říčka, 18. Holík, 45. Šťastný (tr. střílení)
Liberec - Vítkovice 3:1
Branka: 20. Ordoš, 24. Lakatoš, 60. Šimek - 26. Baranka
Olomouc - Hradec Králové 3:4 v prodloužení
Branky: 13. Strapáč, 35. Jaroměřický, 55. Laš - 16. Dej, 39. Bednář, 57. Gregorc, 62. Šimánek
Sparta - Mladá Boleslav 9:0
Branka: 20. Pech, 28. Vrána, 29. Gerhát, 29. Kudrna, 33. Ihnacak, 48. Vrána, 58. Uher, 59. Černoch, 60. Cingel
Předehráno Pardubice - Karlovy Vary 5:3

Reklama