Hlavní obsah

Plzeň opouští Kanaďan Yellow Horn, končí na vlastní žádost

Plzeň

Hokejový útočník Colton Yellow Horn končí v Plzni. Devětadvacetiletý Kanaďan, který pochází z indiánského kmene Černonožců, opustil poslední tým extraligy na vlastní žádost. Klub s ním k dnešními dni ukončil smlouvu.

Foto: www.hcskoda.cz

Colton Yellow Horn v Plzni končí.

Článek

Yellow Horn přišel do Plzně před touto sezónou ze Znojma hrajícího mezinárodní rakouskou EBEL. Orlům pomohl k postupu do finále, stal se nejproduktivnějším hráčem play off a získal také Ron Kennedy Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. V dresu Plzně si v 11 extraligových zápasech připsal čtyři body, všechny za branky.

"Po pátečním utkání mi volal Coltonův agent s žádostí o ukončení kontraktu. Dnes ráno přišel sám Colton, že to není takové, jak si to představoval. Když tu nechce pokračovat, tak nemá cenu jej nějakým způsobem tady držet. K dnešnímu dni tak byla ukončena spolupráce," uvedl v tiskové zprávě klubu sportovní manažer a trenér Plzně Tomáš Vlasák.

Plzeň se po čtyřech zápasech bez bodu za sebou propadla na poslední místo, na třinácté Pardubice ztrácí bod a na dvanácté Karlovy Vary dva. Indiáni tak hledají posily, které by týmu pomohly z krize.

"Hledáme pořád nějaké hráče nejen místo Coltona, ale momentálně ta situace není jednoduchá a trh nenabízí příliš možností. Nechceme vzít jen tak někoho. Musíme být přesvědčeni, že nám nový hráč pomůže," dodal Vlasák.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec