Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 2:1Pardubice přetlačily Olomouc a ukončily sérii tří porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. P. Sýkora 1 : 0
43. Schaus 2 : 0
58. Holec 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v 16. kole Tipsport extraligy na domácím ledě Olomouc 2:1. Dynamo se dočkalo úspěchu po třízápasovém bodovém půstu, Hanáci ztratili šestý z posledních sedmi duelů. Východočeši se dvakrát prosadili v přesilových hrách a bezpečně kráčeli za výhrou. V 58. minutě vykřesal šanci pro hosty Miroslav Holec, ovšem vyrovnat už Olomouc nestihla. Vítězný gól dal bek Nicholas Schaus.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Rolinek z Pardubic.

Článek

Zatímco Olomouc v minulém kole prolomila sérii porážek, Dynamo mělo před utkáním na kontě šňůru tří proher a potřebovalo zvítězit. Pomoci jim k tomu měl Schaus, který se vrátil po odpykání čtyřzápasového trestu.

Pardubice se dle očekávání od začátku tlačily do ofenzívy, ale na větší šanci čekaly až do osmé minuty, kdy Redenbacha o zakončení z dobré pozice obral v poslední chvíli Vyrůbalík. Dynamo následně dostalo k dispozici dvě klasické přesilové hry za sebou a Konrád si musel poradit s příležitostí Malleta i chytrou tečí Tomáška.

Olomouc trpělivě vyčkávala a větší možnosti si připravila až kolem 15. minuty, kdy Maxwell nejprve zastavil ránu Ostřížka a o pár střídání později si poradil i s dorážkou Skladaného. Ten měl ještě lepší šanci na začátku druhé třetiny, avšak Maxwellův beton nedokázal přestřelit. Stále bezbrankový stav pak mohli zlomit Bárta a na druhé straně Ostřížek, kteří najížděli do šance z křídla, avšak ani jeden neuspěl.

Skóre otevřel až Sýkora

Diváci čekali na první změnu skóre až do 30. minuty, kdy dostal v přesilovce prostor Sýkora a z ostrého úhlu pálil přesně. Domácí střelec mohl záhy přidat další gól, ale Konrád jeho samostatný únik vychytal. Po inkasovaném gólu se hosté začali tlačit více dopředu a utkání nabralo spád. Maxwell musel pohlídat vedení domácích při šanci Laše a dvou pokusech Buriana. V závěru druhé části vychytal Tomáška výtečně Konrád.

Zlomovým momentem utkání se ukázala být 43. minuta. Hosté dostali už podruhé v zápase trest za příliš mnoho hráčů na ledě a přesilovou hru zakrátko proměnil střelou od modré čáry Schaus. Pardubice s druhou vstřelenou brankou nabraly sebevědomí a nadále byly lepším týmem. Naděje Olomouce tak musel při Tomáškově střele bekhendem znovu zachránit Konrád.

Hosté sice zvýšili ofenzivní snahu, ale přes nadšeně bojující Pardubice se do šancí nedostávali. Ke snížení stavu nepomohla Olomouci ani přesilová hra, při níž měl paradoxně největší šanci domácí Poulíček, ale svůj únik ke gólu nedotáhl. Zápas nakonec přece jen dostal napínavou zápletku. V 58. minutě se po krátkém brejku trefil Holec a vykřesal naději. Vyrovnat už ale Olomouc nestihla ani při zhruba dvouminutové hře bez brankáře.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. P. Sýkora (Rolinek, D. Tomášek), 43. Schaus - 58. Holec (Skladaný). Rozhodčí: Mrkva, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Schaus (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7018.
Pardubice: Maxwell - F. Novák, Schaus, Čáslava, Bokroš, Leduc, Ovčačík - P. Sýkora, Redebach, Hubáček - Mallet, T. Kaut, Rolinek - Bárta, D. Tomášek, H. Zohorna - Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Olomouc: Konrád - Matai, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Burian - Rác, J. Mikuš, Skladaný - Fořt, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice