Hlavní obsah

Třinec - Sparta 3:2Třinec v druhé části otočil třemi góly duel se Spartou

Hokejisté Třince napravili dva domácí nezdary dnešním vítězstvím 3:2 nad Spartou. Oceláři otočili nepříznivé skóre 0:1 třemi góly ve druhé dvacetiminutovce a Pražané už v závěru pouze zmírnili porážku. Gól a asistenci si připsal třinecký útočník Rostislav Marosz. I když Sparta vyhrála na střely na branku 38:22, nezískala ani bod.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tastislav Špirko z Třince autor druhého gólu domácích proti Spartě.

Článek

Třinec po dvou těsných prohrách na domácí ledě nezačal kdovíjak ani třetí zápas v řadě. Sparta ho v útočném pásmu k ničemu nebezpečnému nepustila a z brejků si naopak vytvářeli šance Pražané. Vrána si v osmé minutě vylámal zuby na Hrubcovi a o dvě minuty nato v přečíslení z gólové parkety minul branku. Ujala se tak až rána, která tak gólové nevypadala. Čajkovský však v přesilové hře využil zakrytého výhledu třineckého brankáře a jeho pokus od modré čáry prošel do sítě.

Třinec se probral po prvním návratu z kabin a jistě k tomu přispěl i vyrovnávací gól, který padl také v přesilovce. Marosz zvolil z ostrého úhlu drzou kličku do záporného úhlu, ale nahozený puk před branku do vlastní sítě usměrnil sparťan Nedomlel.

Domácí pak převzali iniciiativu a byli mnohem silnější na puku než v úvodní dvacetiminutovce. Po přečíslení dva na jednoho vyzrál na Pöpperleho ranou k tyči Polanský. Sparta se vymanila z tlaku díky dvěma slepeným třineckým vyloučením. V přesilovce mohla i vyrovnat, ale Formanův pokus Nosek odpálil z prázdné branky a puk za čáru nepropasíroval ani Kumstát.

Třinci naopak v 38. minutě po hostující chybě v obraném pásmu rychlý kontr vyšel na jedničku a Petružálek po Maroszově pobídce zblízka nezaváhal. Dravecký mohl v samém závěru druhé části zvýšit i na třígólový rozdíl, ale ze sóla Pöpperleho nepřekonal.

Už v třetí části nedoklepl skákavý puk z kroku do odkryté branky ani Růžička, a tak utkání ve 49. minutě zdramatizoval kontaktním gólem Pech. Pražané v závěru měli tlak, který ještě vystupňovali v power play. Hrubce ale už potřetí nepřekonali.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Marosz (Špirko, Hrabal), 26. Polanský (Adamský), 39. J. Petružálek (Marosz) - 14. Čajkovský (P. Vrána, Forman), 49. Pech (A. Kudrna). Rozhodčí: Úlehla, Hradil - Blümel, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 4922.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Hrabal, Jank, Kania, M. Doudera - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, J. Mikuš, Kalina, Gernát, Piskáček, Nedomlel, Barinka - Uher, P. Vrána, Forman - Ihnacak, J. Hlinka, Klimek - A. Kudrna, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama