Hlavní obsah

Slavia podruhé nezaváhala, finále je vyrovnané

Hokejová bitva o titul mistra České republiky je vyrovnaná. Pražská Slavia druhé utkání finále zvládla a po výhře 2:1 nad městským rivalem Spartou vyrovnala stav série na 1:1. Do vedení poslal Slavii Sup, ještě v první třetině zvyšoval Vondrka. Za Spartu snižoval osm minut před koncem Marek. Série pokračuje ve čtvrtek na ledě Sparty.

Článek

Slávisté hnáni touhou po srovnání série začali zápas důrazněji a v páté minutě se při první přesilové hře radovali z úvodní branky. Bednář přihrál zpoza branky do prostoru mezi kruhy na Supa a ten střelou švihem překonal gólmana Sparty Břízu.

Domácí byli i nadále nebezpečnější. Žižka se dvakrát ocitl na útočném výletě před Břízou, neustále něco vymýšlel Vlasák. Úspěšný byl ale až v 18. minutě Vondrka, který se po přihrávce Divíška trefil ze stejné pozice jako předtím Sup.

Spartu vyprovokoval k odvetě zákrok Radka Dudy, který mimo brankoviště ošklivě atakoval Břízu po rozehrávce. Slávistický raubíř mohl zvýšit vedení Slavie ve 26. minutě, po přihrávce Divíška ale bekhendový blafák do gólového zakončení nedotáhl.

Spartě redukce sestavy pomohla

Do třetího dějství stáhl kouč Sparty František Výborný sestavu na tři útoky a hosté se snažili o snížení. Ale obrana domácích pracovala bezchybně a Franěk těžkým střelám soupeře čelit nemusel.

Stačilo ale jedno zaváhání a Sparta snížila. Jan Marek si v 52. minutě počkal na přihrávku Josefa Straky a střelou bez přípravy osm minut před koncem snížil.

Vyrovnat se ale už sparťanům nepodařilo, přestože si vytvořili v závěru tlak. Po výhře 2:1 Slavia vyrovnala stav finálové série na 1:1, třetí duel se hraje ve čtvrtek v holešovické T-Mobile aréně.

Slavia Praha - Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Sup (Bednář, Vlasák), 18. Vondrka (Divíšek, Graňák) - 52. Marek (J. Straka). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Lederer, Chytil. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 13 806. Stav série: 1:1.
Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Graňák, Žabka, Pojkar - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Vlasák, Sup - D. Hruška, Sobotka, Prorok - Vondrka, Divíšek, Dlouhý - Kopecký. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Sparta: Bříza - Ptáček, Černošek, Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Stehlík, Tabaček - O. Kratěna, J. Hlinka, Sivek - Ton, Marek, J. Straka - Netík, Špaňhel, Kašpařík - M. Růžička, Langhammer, Dragoun. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice