Hlavní obsah

Sparta je ráda za jednu výhru, teď chce uspět doma

PRAHA

Finálová série hokejové extraligy mezi Spartou a Slavií je po dvou zápasech vyrovnána a ve čtvrtek se začne na ledě holešovické T-Mobile Areny nanovo. Výhodu v podobě domácího kluziště mají každopádně nyní na své straně Sparťané. Ti po pondělním zápase litovali porážky, ale spoléhají na mohutnou podporu svých fandů, která je požene za vedením v sérii.

Článek

"Dneska jsme na ně prostě neměli. Pro příští zápas musíme víc bruslit, lépe napadat a hlavně zlepšit přesilovky," řekl po pondělním zápase útočník Sparty Jan Marek. "První třetina byla z naší strany trochu pasivní. Pak nás hodně dostaly dolů ty dvě branky a dlouho nám trvalo, než jsme se dopracovali ke kontaktní brance," uznal poněkud lopotný výkon Sparty i asistent trenéra holešovického týmu Marian Jelínek.

To v táboře Slavie panovala spokojenost. "Ukázalo se, že jsme velké mužstvo. Včerejší prohra na nás žádné následky nenechala a tentokrát jsme se vyvarovali zbytečných chyb," těšilo slávistického rebela Radka Dudu. Tuší ale,  že série bude ještě hodně náročná. Stejně jako jeho spoluhráč Tomáš Divíšek. "Rozhodují nepatrné chybičky. Kdo jich udělá méně, uspěje. Oba týmy mají výborné gólmany, takže moc gólů padat nebude," myslí si Divíšek.

Super atmosféra

Sparťané chtějí dnešní prohru hodit za hlavu a věří, že pro příští zápas se mužstvo dá dohromady a využije výhodu domácího prostředí. "Jedním vítězstvím na kluzišti soupeře jsme udělali dílčí krok, teď musíme uspět doma," tvrdí Marek. Série se do domácího stánku Sparty přesune ve čtvrtek, útulnější a zcela zaplněná holešovická aréna by mohla nabídnout více kontaktní hry.

"Že by byla u nás hra více kontaktnější, to nevím. V T-Mobile Areně je zase širší kluziště," není o tom však zcela přesvědčen Jelínek. "V Sazka Areně byla každopádně super atmosféra, věřím, že stejná bude i u nás," pochvaloval si menší převahu sparťanských fandů ve stánku protivníka. "Zřejmě má Sparta jako tradiční klub více fanoušků, ale naši příznivci byli více slyšet," zastal se sešívaných fandů slávistický asistent Ondřej Weissmann.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice